Llum verd a la tramitació de les ordenances fiscals pel 2012 : Servei de Premsa

Llum verd a la tramitació de les ordenances fiscals pel 2012

20/10/2011

Les ordenances fiscals pel 2012 han començat aquest matí el seu tràmit administratiu, després de superar l´aprovació provisional per part de la Comissió d´Economia, Empresa i Ocupació. La proposta preveu un paquet d´iniciatives per fomentar l´activitat econòmica, a través de bonificacions que poden ajudar a generar ocupació. Les mesures més importants són:

– Bonificació del 20% sobre l´IAE per aquelles empreses que incrementin un 10% o més la plantilla indefinida
– Bonificació del 30% en l´Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres en els casos que es generi nova activitat o generació d´ocupació
– Bonificació del 50% per transmissió de les parades de mercats de pares a fills o entre cònjuges

Pel que fa a les taxes, el canvi més significatiu previst per l´any que ve és la gratuïtat de l´Àrea Verda per a residents que no tinguin sancions durant el darrer any.

La tinenta d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha defensat durant la Comissió que la proposta d´ordenances arriba marcada per un context de crisi econòmica. Per aquest motiu, ha defensat que la proposta que ara comença el tràmit administratiu ?té com a únic objectiu la lluita contra la crisi i la reactivació econòmica de la ciutat?.

En aquest sentit, Sònia Recasens ha anunciat que el Govern municipal recull la proposta presentada pel Partit Popular (PP) i congelarà l´Impost de Béns Immobles (IBI) de cara a l´any que ve. La tinenta d´alcalde d´Economia ha reiterat que l´aprovació provisional de les ordenances representa únicament obrir el camí per a la seva aprovació definitiva, que correspon al Plenari. Per aquest motiu, ha reiterat que el Govern municipal manté la voluntat de diàleg per consensuar una proposta definitiva, que en tot moment ha d´estar marcada ?pel rigor, la transparència i l´eficiència?.Compartiu aquest contingut