S´inicia la campanya de plantació d´arbrat viari originari de clima fred, que preveu 1.579 nous exemplars a tota la ciutat : Servei de Premsa

S´inicia la campanya de plantació d´arbrat viari originari de clima fred, que preveu 1.579 nous exemplars a tota la ciutat

21/10/2011

Fins al 31 de desembre de 2011 els jardiners de la ciutat plantaran 1.579 exemplars de 22 espècies diferents:

– Cercis siliquastrum (arbre de l´amor)
– Crataegus laeviagata ´Paul Scarlet´ (espinalb)
– Firmiana simplex (firmiana)
– Fraxinus angustifolia (freixe de fulla petita)
– Fraxinus excelsior (freixe de fulla gran)
– Gleditsia triacanthos (acàcia)
– Hibiscus syriacus (hibisc de Síria)
– Ligustrum lucidum (troana arbòria)
– Melia azedarach (mèlia)
– Morus alba ´Fruitless´ (morera blanca)
– Paulownia tomentosa (paulònia)
– Photinia x fraseri ´Red Robin´ (fotínia de Fraser)
– Platanus x acerifolia (plàtan d?ombra)
– Populus alba (àlber)
– Populus alba Pyramidalis (àlber piramidal)
– Populus nigra ´Italica´ (pollancre gavatx)
– Populus simonii (pollancre de Simon)
– Prunus cerasifera ´Atropurpurea´ (prunera vermella)
– Robinia pseudoacacia (robinia)
– Robinia pseudoacacia ´Bessoniana´ (robinia)
– Robinia pseudoacacia ´Casque rouge´ (robinia)
– Styphnolobium japonicum (sòfora)

Es tracta d´arbres que seran plantats amb pa de terra, i d´una alçada mínima de tronc lliure de ramatge de 2,5 m, i d´un perímetre de tronc d´entre 20 i 25 cms. Són espècies de fulla perenne o caduca, tant autòctones com al·lòctones procedents Amèrica (Nord i Sud), Àsia, Europa o Nord d´Àfrica.

La selecció de les espècies d´arbres a plantar als carrers de la ciutat respon a criteris d´adequació i tolerància a les condicions climàtiques i ambientals de la ciutat de Barcelona i a la trama urbana (tipologia de carrer: amplada de voreres, balconades, calçada, etc). La selecció també es realitza evitant espècies al·lergèniques i invasores i s´inclouen també espècies que potencien el color amb floracions. Des de fa més de 10 anys es substitueixen les espècies amb problemes d´adaptació o que es troben en excés i se´n introdueixen de noves per garantir que cap superi el 15% del total d´arbrat a la ciutat. La diversificació d´espècies permet garantir el fomenta de la biodiversitat.

Barcelona és una de les ciutats de l´arc mediterrani amb més arbres d´alineació o viaris (actualment n´hi ha més de 150.000). Es tracta d´un patrimoni verd vital per a la ciutat, amb importants beneficis ambientals i socials en l´entorn, com ara la regulació de la radiació solar, de reducció de la temperatura, de les partícules en suspensió o l´acció de filtre acústic que exerceixen sobre l´espai públic. Sense oblidar el valor paisatgístic i de foment de la biodiversitat en l´entorn urbà.Compartiu aquest contingut