L´alcalde de Barcelona destaca la feina de les Germanes de la Caritat al front de l´Hospital de Nens de Barcelona, tota una institució de la pediatria a Europa : Servei de Premsa

L´alcalde de Barcelona destaca la feina de les Germanes de la Caritat al front de l´Hospital de Nens de Barcelona, tota una institució de la pediatria a Europa

27/10/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona ha participat avui en l´acte de celebració del 125è aniversari de l´Hospital de Nens de Barcelona. A més de l´alcalde han intervingut la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; l´arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach; el director general de l´Hospital de Nens, Dr. Massaguer, i Sor Maria Cruz Arbeloa. Aquest Hospital situat al cor de la ciutat, a l´Eixample, s´ha convertit en tota una institució de la pediatria a Europa. ?Especialitzat en l´atenció més propera, no s´ha oblidat de la solidaritat amb els més desafavorits?, ha afirmat Trias.

L´Hospital de Nens de Barcelona va néixer el 15 de maig de 1886 quan el Doctor Francisco Vidal Solares i Sor Mercedes Viza, germana de la Companyia de les filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, van crear un dispensari. Poc després, el maig de 1890, inaugurant-se l´Hospital Nens Pobres de Barcelona, començà una gran història de caritat i ajuda a la infància i als més necessitats. Enguany celebra 125 anys tenint cura dels infants amb més de 450.000 actes mèdics globals i més de 100.000 urgències a l´any.

L´Hospital de Nens sorgeix d´un moment a la història de Barcelona en plena Revolució Industrial quan la pobresa i les desigualtats eren enormes. En aquell moment, l´Hospital de Barcelona va cobrir una necessitat i va ser pioner en la nova pediatria. Amb la universalització al nostre país de l´assistència sanitària, podria haver desaparegut, però no, va saber reinventar-se sense oblidar la seva finalitat fundacional: atendre els més necessitats.

Trias ha volgut reconèixer la gran tasca de les Filles de la Caritat han desenvolupat a Barcelona amb l´Hospital de Nens. Per a l´alcalde Trias aquesta una tasca ha de ser coneguda i reconeguda, i ha anunciat que ?proposarem que la ciutat us atorgui la Medalla al Mèrit Cívic, en reconeixement a la vostra aportació durant aquests segles a favor de la gent més desafavorida?.

Com ha exposat l´alcalde Trias, l´Hospital de Nens de Barcelona ha arribat al seu 125è aniversari, apostant per la innovació i l´excel·lència, sent proper i donant un servei de qualitat? i ha afegit que t ?si hi ha cor i ànima en aquest Hospital aquest són els de les Filles de la Caritat, Sor Maria Cruz Arbeloa i les altres germanes?. L´alcalde ha acabat la seva intervenció felicitant a les Filles de la Caritat i a tots els professionals de l´Hospital per la seva professionalitat al llarg d´aquests 125 anys.

Podreu descarregar imatges de l´acte en el següent enllaç:

http://www.flickr.com/photos/xaviertrias





Paraules clau