L´Ajuntament de Barcelona es converteix en el primer municipi que completa el procés perquè els professionals realitzin tràmits telemàticament : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona es converteix en el primer municipi que completa el procés perquè els professionals realitzin tràmits telemàticament

31/10/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona es converteix en el primer municipi d´Espanya que permet als professionals finalitzar per Internet els tràmits que fan en representació dels seus clients. Això és possible gràcies a la Carpeta del professional, un portal que permet a tots els professionals i als seus col·laboradors exercir la representació dels seus clients, accedir a les dades que disposa l´Institut Municipal d´Hisenda i completar els tràmits sobre els darrers pagaments, els deutes pendents, els immobles i vehicles, dades de l´IAE, de guals, plusvàlues pagades, multes o sancions i les domiciliacions bancàries vigents. Aquest procés telemàtic ofereix plenes garanties jurídiques i de seguretat per totes les parts implicades.

La Carpeta del Professional és una eina pionera que està en funcionament des de 2010. Des d´aquesta setmana s´obliga als professionals que han de fer un tràmit en representació dels seu client a demanar aquesta representació a través de la carpeta, cosa que fins ara no era obligatòria. Així mateix, a través del portal de gestió de clients de la carpeta també es pot fer el seguiment, en qualsevol moment, de la situació dels tràmits. La utilització de la Carpeta del professional permet estalviar temps en no haver d´introduir reiteradament dades que es repeteixen; i, a més, el sistema permet d´adjuntar telemàticament la documentació que calgui.

L´accés a la Carpeta del professional es fa a través de les pàgines web de l´IMH ( www.bcn.cat/hisenda ), o de l´Ajuntament ( www.bcn.cat ). Per fer-ne ús cal: Pertànyer a un Col·legi Oficial; estar adherit als convenis signats entre els Col·legis i l´IMH; disposar de signatura electrònica; i, tenir concedida la representació per part del client a favor del professional.

El gerent de l´Institut Municipal d´Informàtica d´Habitat Urbà de l´Ajuntament de Barcelona, Manel Sanromà, considera que ?Barcelona ha demostrat amb fets la seva aposta per impulsar l´administració electrònica i per agilitzar i simplificar les relacions que els ciutadans tenen amb la hisenda municipal a través dels seus gestors, administradors o assessors?.

La Carpeta del professional s´afegeix a la Carpeta del ciutadà i a la Carpeta de l´empresa i entitats que l´Ajuntament ja ha desenvolupat, a través de l´Institut Municipal d´Informàtica i amb les necessitats que ha marcat l´Institut Municipal d´Hisenda, i que permet tant a ciutadans com a empreses la personalització i l´agilització de gestions. Aquestes carpetes ofereixen un servei d´assistència virtual i s´integren amb serveis al mòbil de forma que és possible estar al corrent dels avenços en la tramitació a través d´SMS.





Paraules clau