L´alcalde de Barcelona participa demà en el XXV Congrés d´Eurocities a Gènova : Servei de Premsa

L´alcalde de Barcelona participa demà en el XXV Congrés d´Eurocities a Gènova

02/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde Xavier Trias intervindrà demà dijous al XXV Congrés- Assemblea General de la xarxa Eurocities, que se celebra a Gènova. La conferència d´ enguany duu per títol Planning for people i gira a l´entorn de diferents aspectes de la regeneració urbana. Xavier Trias, que prossegueix amb la seva agenda de treball internacional, defensarà el paper de les ciutats i les seves àrees metropolitanes en un debat amb alcaldes de diferents ciutats europees.

Eurocities és la principal xarxa de les grans ciutats europees. L´any 1986 les ciutats fundadores (Frankfurt, Lió, Milà, Rotterdam i Barcelona) es van reunir a Rotterdam per discutir sobre la possibilitat de crear una xarxa de ciutats europees i va ser a Barcelona, prova de la seva vocació europeista, que en una reunió l´any 1989, es va crear la xarxa Eurocities. Per tant, Eurocities celebra aquest any el seu 25è aniversari.

La xarxa té dos grans objectius: proporcionar una veu a les ciutats europees davant de les institucions comunitàries per tal que les ciutats vegin reconegut el seu paper d´actors essencials en el procés de construcció europea -és a dir, exercir el lobby polític dins de les institucions europees; i constitueix una plataforma per a compartir idees, intercanviar experiències i elaborar respostes innovadores, en el marc d´una realitat i problemàtica comuna. Així, la xarxa promou els intercanvis, la cooperació tècnica i la participació en projectes transnacionals, així com la participació i l´organització de i en campanyes d´àmbit europeu.

L´alcalde Xavier Trias participarà en la conferència inaugural, a càrrec de l´arquitecte genovès Renzo Piano, i prendrà part en el debat d´alcaldes, juntament amb els alcaldes d´Anvers, Gènova, Rotterdam, Estocolm i Varsòvia; on parlarà de la vocació de Barcelona i de la seva Àrea Metropolitana d´esdevenir una capital global. En aquest debat l´alcalde Trias, que farà la seva intervenció en italià i català, presentarà també a la resta de ciutats tres projectes. Cada ciutat participant en el debat ha escollit tres projectes representatius, en el cas de Barcelona són: la capital logística de la Mediterrània, la Regeneració de sòl i habitatge i les Portes de Collserola.





Paraules clau