Tallers gratuïts de jardineria als espais verds de la ciutat per a tota la família : Servei de Premsa

Tallers gratuïts de jardineria als espais verds de la ciutat per a tota la família

04/11/2011



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Des de diumenge 6 de novembre i fins a l´1 de juliol del 2012, tindrà lloc una nova edició dels tallers de jardineria Fes de casa teva un jardí, per aprendre com tenir cura de plantes d´interior, culinàries i aromàtiques, de cactus i crasses, i de balcons sol i ombra. Es tracta de tallers que tenen lloc un diumenge al mes en un jardí o parc de la ciutat, en horari de matí ( de 10 a 13h), organitzats per l´Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la Confederació d´Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC).

Tots els tallers del programa Fes de casa teva un jardí són a càrrec de tècnics i monitors especialitzats en jardineria, art floral o cultiu d´horta, i inclouen, a més de continguts teòrics i pràctics, espais per compartir experiències, impressions i dubtes. La durada aproximada de cada taller és de 45 minuts i en total hi participen 60 persones en tres torns, que prèviament han reservat plaça a través de l´equipament municipal de La Fàbrica del Sol. Un cop finalitzada cada sessió, els participants disposaran del material didàctic a la web.

Tots els tallers són gratuïts. Les inscripcions s´obren 15 dies abans de la realització del taller, a les 10 h, i es tanquen el divendres anterior a la realització del mateix o quan s´exhaureixin les places disponibles.

PROGRAMA DELS TALLERS (2011-2012)

LES BULBOSES
Diumenge 6 de novembre
Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer (accés pel carrer dels Tarongers).
Transport públic: Bus 50 i funicular de Montjuïc
El safrà, les nadales i les calabruixes engalanaran el balcó o la terrassa si els plantem ara. Cultiveu a casa les bulboses originàries de la Mediterrània i descobriu quines espècies són les més adequades per cada situació.

ORNAMENTS NADALENCS
Diumenge 4 de desembre
Jardí Princep de Girona, c. Lepant, 373-387
Transport públic: Bus 10,92 i Metro L4
Guarnir-la vostra taula amb plantes farà que aquest Nadal la natura entri a casa. Conegueu idees per a cada ambient, trucs i les plantes i les flors més adients per ornamentar la taula per a les festes.

ROSERS
Diumenge 8 de gener
Roserar del Parc de Cervantes, av. Diagonal, 708-716
Transport públic: Bus 7, 33, 54, 60, 74, 75, 113, L3, T 1, T 2, T 3
Amb aquest taller dedicat als rosers coneixereu la compatibilitat amb altres espècies o com es desenvolupen les diferents races de rosers que podem cultivar a casa, i aprendreu a reconèixer quin és el millor lloc per plantar- ne un o si hi ha una poda específica per a cada tipus roser.

PLANTES D´INTERIOR
Diumenge 5 de febrer
Jardins de Vil·la Cecília, c. Eduardo Conde, 22-42
Transport públic: Bus 34, L3
Les condicions que oferim a les plantes dins de casa han de cobrir les seves necessitats bàsiques per què s´hi adaptin i ens compensin amb el seu millor aspecte. Et proposem unes quantes plantes que seran un èxit segur.

PLANTES CULINÀRIES I AROMÀTIQUES
Diumenge 4 de març
Parc del Centre del Poble Nou, av. Diagonal, 130
Transport públic: Bus 7, 40, 42, 71, B25, T4
Per saber quines especies triar, les seves característiques i propietats, on i com cultivar-les i com utilitzar-les tant al jardí com a la nostra cuina.

HORT DOMÈSTIC
Diumenge 1 d´abril
Parc de l´Estació del Nord, c. Almogàvers, 27-61
Transport públic: Bus 40, 42, 141 Metro L1
Amb aquest taller podeu aprendre a adaptar el jardí o terrassa per al conreu de plantes d´hort i saber el calendari per tenir collita tot l´any.

BALCONS SOL I OMBRA
Diumenge, 13 de maig
Parc Central de Nou Barris, pg. Fabra i Puig, 444-450
Transport públic: 11, 31, 32, 47, 50, 51, 71, 82, 122 Metro L4
Tant els balcons amb sol, com els balcons a l´ombra, ofereixen bones condicions per acollir un gran nombre de plantes ornamentals. Aprendreu les combinacions, associacions o agrupacions de plantes mes adients per a cada situació.

BONES PRÀCTIQUES
Diumenge 3 de juny
Parc de la Creueta del Coll, pg. Mare de Déu del Coll, 77
Transport públic: Bus 28, 92
Tenir cura de les nostres plantes, seguint les lliçons respectuoses amb el nostre entorn que ens proporciona la natura, ens permetrà gaudir d´unes plantes ben sanes i afavorir la biodiversitat a casa nostra.

CACTUS I CRASES
Diumenge, 1 de juliol
Jardins de Mossèn Costa i Llobera, ctra. Miramar, 2-36
Transport públic: Bus 38
Els cactus i les plantes crasses són les millors plantes per a la jardineria amb poca despesa d´aigua. Descobrireu les seves característiques i els seu cultiu, i us introduirem en la seva aplicació en les cobertes vegetals i els criteris de la xerojardineria.





Paraules clau