L´alcalde de Barcelona presideix el primer plenari del mandat del Consell Municipal d´Associacions de Barcelona : Servei de Premsa

L´alcalde de Barcelona presideix el primer plenari del mandat del Consell Municipal d´Associacions de Barcelona

15/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest vespre, al Saló de Cent de l´Ajuntament de Barcelona, ha tingut lloc el plenari del Consell Municipal d´Associacions de Barcelona (CMAB). L´alcalde ha presidit aquesta primera reunió del mandat del màxim òrgan participatiu representant de les associacions de Barcelona, acompanyat del comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, Carles Agustí.

L´alcalde, en la seva intervenció, ha explicat que aquest consell ha d´ajudar a definir i avaluar les propostes per tal de fomentar la participació a la ciutat i promoure i fer créixer el món de l´associacionisme a Barcelona. Actualment a la ciutat hi ha desenes de milers d´associats a més de 5.500 associacions, ?volem que aquestes creixin, quantitativament però sobretot qualitativament?.

?Avui comencem formalment una nova etapa en la relació del Govern municipal amb les entitats i associacions de Barcelona?, ha dit l´alcalde que ha expressat la seva voluntat d´avançar per tal que el Consell Municipal d´Associacions de Barcelona sigui cada dia ?més visible, influent, participatiu, plural, inclusiu i efectiu possible?.

Com ha exposat l´alcalde de Barcelona els governs ja no poden resoldre tot sols els problemes de la societat, ?necessiten la implicació de les associacions i, per tant, una de les meves prioritats és la participació ciutadana en la presa de decisions i de rebuda de propostes?.

A parer de l´alcalde anem cap a un nou model de governança on les associacions hi tenen un paper fonamental i ha demanat la implicació de les associacions, en la mesura que sigui possible, en la governabilitat de la ciutat. Apostem per una altra manera de fer política, més transparent, pròxima i amb més diàleg?, ha dit, afegint que un exemple d´aquesta manera d´actuar és la voluntat d´impulsar aquelles accions aprovades en el Plenari municipal.

L´alcalde ha subratllat que en moments de crisi com els actuals s´han repensar moltes coses, també les associacions s´han de repensar, han de modernitzar-se i han d´innovar; i ha afirmat que ?com a administració municipal no hem de fer la competència a les associacions. Tenim la intenció de col·laborar al màxim amb les entitats promovent un model real de partenariat. L´administració pública no pot arribar a tot arreu i en aquest sentit, sou les entitats, que teniu milers d´associats, les que ens podeu i heu de fer arribar el batec de la ciutat. Us necessitem?.

L´alcalde ha donat pas a Carles Agustí, comissionat de participació, que com ha dit Trias ?és el responsable de fer de pont entre les associacions i el govern municipal, de fer possible aquest diàleg permanent i constructiu entre ajuntament i vosaltres?.

El Plenari ha servit també per preparar l´acte de presentació de les conclusions del II Congrés d´Associacions de Barcelona, que tindrà lloc a principis d´any, i que serà el punt de partida de l´elaboració del Pla de suport a les associacions de Barcelona, un dels objectius del nou Govern municipal.





Paraules clau