Barcelona reforça el lideratge internacional al capdavant de les grans ciutats : Servei de Premsa

Barcelona reforça el lideratge internacional al capdavant de les grans ciutats

26/11/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Porto Alegre.- L´Assemblea General de Metropolis ha aprovat aquest dissabte la renovació del Consell d´Administració, que és el màxim òrgan de direcció. L´Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, exercirà la Primera Vicepresidencia Executiva per un període de tres anys, i la presidència continuarà exercint-la el president del Consell General d´Île de France, Jean-Paul Huchon. L´Assemblea General ha aprovat també la proposta que Barcelona continui acollint la seu de la Secretaria General de Metropolis, que està ubicada en un edifici cedit per l´Ajuntament al carrer d´Avinyó, 15, a Ciutat Vella.

L´Alcalde Xavier Trias ha remarcat que ?Barcelona reforça la vocació de lideratge internacional al capdavant de les grans ciutats i el seu compromís amb Metropolis en un context delicat en què les grans urbs i les àrees metropolitanes tenen plantejats grans desafiaments?. L´Alcalde està convençut que ?les grans ciutats podem aportar coneixement, teixir relacions productives i ser creadores d´innovació, que són eines fonamentals per generar feina i riquesa, i posar les bases que ens permetin sortir de l´actual situació de crisi econòmica i social ?. Per això, Xavier Trias considera que ?ha arribat el moment de convertir les reflexions en solucions?.

En aquest sentit, el Pla d´Acció de Metropolis 2012-2014 preveu un canvi en el mètode de funcionament de l´organització. Les comissions de treball que funcionaven fins ara seran substituïdes per projectes temàtics – Iniciatives Metropolis – que es desenvoluparan en el decurs d´un període màxim de tres anys amb el partenariat de les ciutats amb les empreses, organitzacions internacionals i associacions.

Barcelona lidera dues de les Iniciatives Metropolis. L´Ajuntament i la companyia Cisco Systems impulsen la implantació d´un Centre d´Innovació urbana que situarà Barcelona com a referent mundial de les Smart Cities. L´ altre de les iniciatives és la Càtedra Medellín-Barcelona, que té com a objectiu impulsar la col·laboració entre les dues ciutats per generar i transferir coneixement en els àmbits cultural, educatiu i de ciutat. En el projecte hi col·laboren, entre d´altres, l´Institut Municipal d´Educació i el Consorci de Biblioteques.

L´associació mundial Metropolis, que compleix vint-i-cinc anys, aplega actualment 120 representants de ciutats i àrees metropolitanes de més d´un milió d´habitants. Té com a objectiu promoure intercanvis, difondre experiències i actuar com a fòrum internacional per explorar problemàtiques i desafiaments comuns de les grans metropolis. A Porto Alegre ha celebrat el seu desè Congrés Mundial – Ciutats en transició.





Paraules clau