L´Ajuntament inicia la urbanització de l´illa d´equipaments de les Cotxeres Borbó : Servei de Premsa

L´Ajuntament inicia la urbanització de l´illa d´equipaments de les Cotxeres Borbó

05/12/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona, a través de l´empresa municipal del districte de Nou Barris Pronoba, està executant les obres d´urbanització de l´entorn dels equipaments de les Cotxeres de Borbó. Aquesta actuació abasta una superfície total de 5.784 m2 i té una durada prevista d´uns 5 mesos. Aquest nou espai urbanitzat suposarà la creació d´una nova plaça que portarà el nom de l´escriptora Carmen Laforet.

El projecte preveu la urbanització de l´àmbit ocupat per l´aparcament soterrat millorant els accessos als edicles de l´aparcament i la urbanització total dels accessos als equipaments que composen aquesta illa. Un cop finalitzades les obres, a més de la plaça, quedarà oberta una nova comunicació per a vianants entre l´avinguda Borbó i el carrer Ramon Albó pel bell mig de la plaça i l´accés als equipaments.

Aquesta urbanització dóna continuïtat a la que es va dur a terme en el moment de la posada en funcionament del centre integral de salut per facilitar l´accés a aquest equipament sanitari. L´àmbit de la intervenció actual correspon a la superfície de l´aparcament soterrat. Per tal de dur a terme aquesta intervenció, s´haurà d´enderrocar l´antiga estació transformadora de Cotxeres, situada al carrer Felip II.

El projecte inclou la instal·lació dels serveis corresponents de clavegueram, l´aigua pel reg de l´arbrat en superfície i seguirà les mesures d´estalvi energètic pel que fa a la il·luminació, tot apostant pel baix consum elèctric i la disminució de la contaminació lumínica.

L´illa d´equipaments de les antigues Cotxeres de Borbó està formada per un seguit d´equipaments que s´han desenvolupat en diverses fases. Així, en aquest àmbit s´ubiquen un centre sanitari integral, un centre esportiu municipal, una biblioteca i un casal de gent gran. Els dos primers ja estan en funcionament i la biblioteca de Torre-Llobeta-Vilapicina està previst obrir-la el dia 9 de desembre, i el Casal de Gent Gran el dia 19 de desembre. A més, en l´àmbit també hi ha en funcionament un aparcament soterrat.

D´altra banda, l´Ajuntament de Barcelona està actualment en converses amb la Generalitat de Catalunya per a poder dur a terme una urbanització provisional en els terrenys destinats a la construcció de la nova seu de la conselleria de Benestar Social.





Paraules clau