El comerç del Raval Sud es promociona amb una campanya que inclou premis, rutes guiades i jocs de descoberta : Servei de Premsa

El comerç del Raval Sud es promociona amb una campanya que inclou premis, rutes guiades i jocs de descoberta

09/12/2011



Temps estimat de lectura: 3 minuts

?Per Nadal vine al Raval? és una campanya que s´emmarca dins del camp d´actuacions socials, urbanístiques i econòmiques del Pla de Barris del Raval Sud, projecte d´intervenció que es va començar a desplegar al juny del 2010. En aquest camp d´actuació està previst el desplegament de diferents programes de dinamització social i econòmica. Un d´ells és aquesta campanya de promoció del comerç del Raval Sud, que es desenvolupa entre els dies 17 i 28 de desembre coincidint amb la campanya nadalenca, i a la qual s´hi ha adherit al voltant de 150 comerços.
La campanya ha estat dissenyada pel grup de treball de comerç del Pla de Barris que el formen les següents entitats i institucions:

 El Districte de Ciutat Vella a través del Pla de Barris del Raval Sud, i dels tècnics del barri del Raval
 Barcelona activa a través del programa ?Treball als Barris?
 L´Associació de Veïns i Comerciants del carrer Nou de la Rambla
 L´Associació de Comerciants Rambla del Raval
 L´Associació de Comerciants Raval Verd
 L´Associació de Comerciants c/ Sant Pau i c/ Junta de Comerç
 L´Associació de Comerciants c/ Unió i c/ Marquès de Barberà
 L´Eix Comercial del Raval
 La Fundació Tot Raval

Aquest projecte té com a finalitat afavorir la visualització del teixit comercial i de restauració del Raval Sud, tant entre els veïns del barri, com entre la resta de barcelonins. Aquesta campanya inclou diferents accions:

– Sorteigs
– Lliurament de bosses reutilitzables als clients de forma gratuïta
– Rutes guiades a peu per descobrir els comerços històrics i també els moderns
– Jocs de descoberta
– Festa final de cloenda amb lliurament de premis

Premis als clients
Entre els dies 17 i 28 de desembre els gairebé 150 comerços adherits a la campanya lliuraran uns cupons als clients per cadascuna de les compres, per participar en el sorteig d´una nit a l´Hotel Barceló Raval, una nit amb sopar a l´Hotel Espanya, un abonament per anar a la Filmoteca, un sopar al restaurant Norai del Museu Marítim o entrades al Liceu, entre molts altres regals. Per cada compra, també es lliurarà una bossa reutilitzable.

Rutes a peu pels comerços històrics i els moderns
Els comerciants del Raval Sud volen mostrar la gran diversitat de la seva oferta. Una manera més amena de redescobrir aquesta oferta és la participació en alguna de les rutes guiades que s´han programat per aquests dies en les quals serà possible descobrir alguns dels secrets i les anècdotes d´establiments, botigues, petites indústries o negocis familiars, oberts al segle XIX ?Bodega Montse- o a principi del segle XX -Mesón David, Gràfiques Sampons o Torrente Tecno Industrial- Aquestes rutes també permetran descobrir com el Raval Sud s´integra en les noves i més modernes tendències comercials a través d´establiments i empreses com Muchafibra o Lo de Flor.
Es desenvoluparan dues rutes diferents (Ruta Est i Ruta Oest) que inclouen més de mig centenar d´establiments. La història de tots ells quedarà recollida en una guia que s´edita també amb motiu d´aquesta campanya.

Innocentades
La campanya ?Pel Nadal vine al Raval? inclou un joc de descoberta pensat per als clients, i participar-hi també donarà premis. Es tracta de descobrir durant el període que dura la campanya, és a dir, entre el 17 i el 28 de desembre, els comerços que faran innocentades. Participen en el joc 13 botigues, i caldrà descobrir en cadascuna d´aquestes botigues la innocentada que han preparat als clients. Per guanyar premis s´haurà d´omplir una butlleta en la qual caldrà apuntar els establiments i les seves innocentades, i lliurar-la el dia 28 a la festa de cloenda de la campanya.

Festa de cloenda
El 28 de desembre a partir de les 17.30h tindrà lloc a la Rambla del Raval, la festa de cloenda de la campanya ?Per Nadal vine al Raval?. Música, tallers, jocs, titelles, berenar amb xocolata per als menuts, i el mercat d´artesans (que estarà obert des de les 11 del matí) ompliran d´animació la festa. Durant l´acte es desenvoluparà el lliurament dels premis i dels regals.





Paraules clau