L´Ajuntament promou el disseny d´aplicacions per a mòbils com a part clau de l´estratègia per consolidar Barcelona com a motor mundial del sector del mòbil : Servei de Premsa

L´Ajuntament promou el disseny d´aplicacions per a mòbils com a part clau de l´estratègia per consolidar Barcelona com a motor mundial del sector del mòbil

14/12/2011



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´Ajuntament de Barcelona organitza avui amb Barcelona Digital la jornada-concurs BCN Apps Jam, un concurs d´idees obert a la ciutadania, empreses i emprenedors per idear i dissenyar aplicacions per a mòbils. Els prototips d´aplicacions mòbils creats a la BCN Apps Jam serviran de base per a posteriors models de producte o servei desenvolupats sobre plataformes mòbils, i generen activitat al voltant de les empreses del sector del mòbil.

A partir de les propostes recollides en el banc d´idees, les empreses i emprenedors de noves tecnologies tindran l´oportunitat de desenvolupar els corresponents prototips.

Aquest concurs és el primer d´una sèrie d´iniciatives que es promouen des de l´Ajuntament per donar impuls i generar noves línies de treball en el sector del mòbil.

L´objectiu és convertir Barcelona en el catalitzador d´idees i prototips mòbils d´empreses i emprenedors locals, implicant-se en el procés de maduració i la implementació efectiva a la ciutat. Així la ciutat, l´Ajuntament i el seu entorn esdevindran el laboratori físic on els desenvolupadors d´aplicatius mòbils podran avaluar els seus prototips en un entorn real obtenint el retorn de l´experiència dels usuaris.

» Una estratègia a llarg termini amb el sector empresarial i els ciutadans
Dins de la línia estratègica de treball com a capital mundial del mòbil 2012-2018, des de l´Ajuntament es treballa per posicionar Barcelona com a referent de les tecnologies mòbils, impulsant i potenciant l´estructura industrial existent, amb un alt valor tecnològic, i generant sinèrgies pel desenvolupament i l´aplicació dels productes i serveis a la vida quotidiana de la ciutat i els ciutadans, i incidint positivament en la competitivitat, la innovació i la creació d´ocupació d´acord amb el nou model d´Hàbitat Urbà.

En aquest sentit es vol aprofitar la concentració a la ciutat d´empreses i iniciatives en l´àmbit de les tecnologies de la informació i les comunicacions, i la llarga i consolidada tradició emprenedora en aquest sector, per erigir l´Ajuntament com el facilitador de la connexió empresa-administració-ciutadania, identificant la ciutat com a marca de qualitat i que afavoreixi la exportació i la internacionalització dels productes i serveis. Per això, l´Ajuntament ha aprovat una mesura de govern per a la Dinamització de la Indústria de les Aplicacions Mòbils a Barcelona.
El principal objectiu d´aquesta mesura de govern és la generació d´activitat empresarial de valor afegit al voltant de la indústria dels aplicatius mòbils així com la posterior internacionalització de les solucions TIC desenvolupades per emprenedors i empreses a Barcelona. En definitiva, es tracta de que l´Ajuntament de Barcelona, que és ja un ?client´ de les empreses que desenvolupen solucions mòbils, passi a ser un espònsor del sector canalitzant idees, garantint la qualitat de les solucions i oferint la seva marca de ciutat.

Els objectius d´aquesta línia de treball són:

? Situar Barcelona com a ciutat de referència en el sector de les aplicacions mòbils, tant pel que fa a l´ús d´aquesta tecnologia per part dels ciutadans com pel desenvolupament dels serveis i productes associats.

? Fomentar les accions R+D+I (Recerca, desenvolupament i innovació) en el sector de les tecnologies de la informació en general, i en particular en les tecnologies mòbils.

? Donar visibilitat al potencial de les aplicacions mòbils en tots els àmbits de la vida ciutadana i empresarial i afavorir-ne la seva utilització. La generalització de l´ús de les aplicacions mòbils en la vida quotidiana de la Ciutat i dels seus ciutadans contribueix a la millora de la qualitat de vida, a la sostenibilitat i a una major eficiència, d´acord amb el nou concepte de ciutat.

? Atraure i retenir el talent que afavoreixi l´activitat emprenedora en la recerca de solucions innovadores en el món de les tecnologies mòbils. El talent i la emprenedoria són pilars fonamentals per la innovació, que ha de ser el motor de una indústria en constant evolució i que ofereix noves oportunitats.

? Crear un entorn favorable per les empreses i emprenedors del sector TIC, que propiciï el creixement del teixit industrial, el desenvolupament tecnològic i la creació de nous llocs de treball d´alta qualificació. La creació d´un ecosistema favorable pel sector TIC, impulsarà la creació de noves empreses, l´assentament d´empreses estrangeres i en conseqüència la creació d´ocupació de qualitat.





Paraules clau