L´alcalde Xavier Trias presideix la constitució del nou Plenari del Consell Escolar Municipal de Barcelona : Servei de Premsa

L´alcalde Xavier Trias presideix la constitució del nou Plenari del Consell Escolar Municipal de Barcelona

14/12/2011



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquesta tarda al Saló de Cent de l´Ajuntament de Barcelona s´ha constituït el nou Plenari del Consell Escolar Municipal de Barcelona (CEMB). L´acte ha estat presidit per l´alcalde Xavier Trias, acompanyat del regidor d´Educació i Universitats, Gerard Ardanuy. El Plenari del CEMB està integrat pel President (l´alcalde de Barcelona); el vicepresident (el regidor d´Educació i Universitats); el Secretari; els presidents dels Consells Escolars Municipals dels Districtes (els regidors/es dels districtes); un representant de cada grup municipal; representants d´entitats; representants del Departament d´Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i del Consorci d´Educació de Barcelona; direccions de centres educatius públics de la ciutat; titulars de centres concertats; professorat; pares i mares; alumnat i representants de personal d´Administració i Serveis (Sindicats).

El Consell Escolar Municipal de Barcelona és l´òrgan de participació ciutadana en l´àmbit de l´educació no universitària i representa la comunitat educativa de la ciutat. Té una funció assessora i consultiva i pot elevar informes i propostes a l´administració educativa. El CEMB és també consultat per l´Administració educativa de la Generalitat de Catalunya, pel Consorci d´Educació i per l´Ajuntament de Barcelona

L´alcalde ha destacat la importància del consell, ?l´òrgan de participació més important que hi ha a Barcelona en l´àmbit educatiu? i ha remarcat que en l´acte celebrat aquesta tarda es donen dos dels elements que considera fonamentals pel govern de la ciutat: educació i participació.

Trias, acompanyat, entre altres, pel vicepresident del Consell i regidor d´Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, i pel nou Secretari del CEMB, Josep Rovira, ha reiterat el seu ?compromís amb l´educació de qualitat a la ciutat? i ha indicat que comença ?una nova etapa plena de reptes i de dificultats, en la que la nostra prioritat primera és el benestar de les persones i la sortida de la crisi econòmica, i per això considerem l´educació, des les escoles bressol fins a les universitats, com un eix vertebrador del nostre projecte de ciutat?.

L´alcalde de Barcelona Trias ha afirmat que la política educativa de l´Ajuntament ha de ser un dels eixos clau de l´actuació municipal i ha afegit que ?Barcelona ha estat i és una ciutat compromesa amb l´educació, en tenim la prova en la creació del Consorci d´Educació de Barcelona?. L´alcalde ha explicat que el programa de govern per als propers quatre anys defineix l´educació i la cultura com un factor clau de benestar i èxit, ?perquè sense educació no podrem aconseguir que Barcelona sigui una ciutat on viure amb seguretat, equitat i qualitat de vida. L´educació és un gran motor de transformació social?.

D´altra banda, Xavier Trias, ha avançat davant el nou plenari del CEMB que, en matèria d´educació, el futur Pla d´Actuació Municipal recollirà algunes idees prioritàries: promoure el coneixement i la creativitat per a posicionar-nos com a Ciutat Educadora; completar la posada en funcionament de les 96 escoles bressol municipals i construir marcs d´actuació conjunta amb el sector privat per augmentar l´oferta pública de places; incrementar l´èxit escolar, per millorar la qualificació acadèmica i professional dels joves i per aconseguir la seva continuïtat en els estudis post- obligatoris; augmentar la qualitat del sistema escolar de la ciutat per fer de Barcelona un pol d´excel·lència en l´aprenentatge i en l´educació en valors; apostar per una formació professional de qualitat i promoure el lideratge de Barcelona com a ciutat universitària, promovent la internacionalització de la ciutat com a plaça universitària.

Trias ha acabat la seva intervenció emplaçant als membres del CEMB a participar en la discussió del Pla d´Actuació Municipal. L´acte de constitució ha servit també per renovar alguns dels seus membres que han finalitzat el seu mandat, als que l´alcalde ha agraït la seva feina, i donar la benvinguda als nous membres.





Paraules clau