Trias: ?Avançant els diners per la construcció de l´escola Mediterrània complim amb un compromís amb la gent de la Barceloneta? : Servei de Premsa

Trias: ?Avançant els diners per la construcció de l´escola Mediterrània complim amb un compromís amb la gent de la Barceloneta?

14/12/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha remarcat que amb la signatura d´avui del conveni de col·laboració amb la Generalitat per la construcció de l´escola Mediterrània, es compleix un compromís que va adquirir amb el barri de la Barceloneta, que era retornar-li l´escola pública que es va enderrocar l´any 2007. També ha fet referència al gest solidari que fa l´Ajuntament de Barcelona davant de la situació de dificultat econòmica que travessa la Generalitat, avançant els diners per poder executar l´obra.
Trias ha recordat que aquests diners provenen del retorn que ha de fer el Port de Barcelona d´un conveni establert amb l´Autoritat Portuària de Barcelona des de l´any 2001, segons el qual l´Autoritat Portuària de Barcelona es compromet a retornar amb recursos econòmics, els aprofitaments de terrenys portats a terme des dels anys vuitanta, amb les diferents obres de remodelació del front marítim i amb les ampliacions de les instal·lacions portuàries. Trias ha destacat la ?lògica? d´aquesta operació ja que els recursos econòmics es destinen precisament a un projecte del barri de la Barceloneta: ?Barceloneta i port estan íntimament lligats?.
L´alcalde també ha insistit que aquest avançament dels recursos ha de tenir un retorn ?no els perdonarem ni un euro?. Ara bé, s´ha mostrat flexible amb els terminis de retorn, que es fixaran a través del Consorci d´Educació, ens en el qual hi ha representades les dues administracions. L´alcalde també ha lloat aquesta nova ?eina de col·laboració? que s´ha formalitzar avui per primera vegada entre la Generalitat i l´Ajuntament i s´ha mostrat molt orgullós que ?el primer concert públic s´ha fet a l´ensenyament?.

La consellera d´Ensenyament, Irene Rigau, ha agraït a l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, l´avançament de recursos per poder construir el centre i ha destacat el fet que Barcelona tingui l´únic consorci educatiu de Catalunya. Ha afegit que ?aquest empara legal del Consorci de Barcelona ens permet anticipar un compromís de la conselleria, però també ens permet continuar treballant en els continguts educatius pels nois i noies de la ciutat?.

La titular d´Ensenyament també ha afirmat que ?l´edifici escolar acull la casa del saber i permet transmetre coneixements als nois i noies perquè puguin esdevenir ciutadans cultes i autònoms. L´embolcall també és important?. També ha demanat a l´escola que facin participar a l´alumnat en el projecte perquè puguin ?gaudir del procés de construcció?, atès que afectarà a tots els cursos i matèries.





Paraules clau