Macrodispositiu policial en l´àmbit de la prostitució al Districte de Les Corts (Barcelona) : Servei de Premsa

Macrodispositiu policial en l´àmbit de la prostitució al Districte de Les Corts (Barcelona)

17/12/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d´Esquadra, de la Guàrdia Urbana de Barcelona i del Cuerpo Nacional de Policia han dut a terme aquesta matinada a Barcelona un macrodispositiu policial de seguretat ciutadana en una zona on habitualment es practica la prostitució a la via pública. L´operatiu policial s´ha desenvolupat al districte de Les Corts, en concret a: la Zona Universitària,el RCD Polo i l´Hotel Joan Carles I.

El balanç d´aquest dispositiu, que s´ha iniciat cap a mitjanit i ha acabat a les 01.30 hores de la matinada, ha estat:

45 persones identificades, entre treballadores sexuals i clients
26 persones han estat traslladades a Prefactura de la Policia Nacional per un presumpte incompliment de la Llei d´Estrangeria, de les quals s´ha detingut i obert el corresponent expedient a vuit.
Dues denúncies administratives per tinença d´estupefaents
Dues denúncies administratives en aplicació de l´Ordenança de Convivència per demanda de serveis sexuals.
Dues denúncies per conduir sota els efectes de l´alcohol i dues per conduir sota els efectes de substàncies estupefaents
Un detingut per requeriment judicial.

En finalitzar el dispositiu, l´Ajuntament de Barcelona ha ofert atenció social a les treballadores sexuals.

Prevenir fets delictius

A partir de la mitjanit, agents de paisà dels tres cossos policials s´han desplegat per on habitualment es practica la prostitució al districte de les Corts. Després d´identificar-se com a policies, han arribat patrulles uniformades i s´ha començat a identificar i escorcollar persones i vehicles amb l´objectiu de sancionar conductes irregulars o infractores, així com per iniciar, per part de la Policia Nacional, els tràmits relatius a la Llei d´estrangeria amb aquelles persones que incomplien la normativa.

Així mateix, els agents han identificat i escorcollat a clients, proxenetes i treballadores del sexe per comprovar si portaven armes o substàncies estupefaents. Per aquest motiu, s´han establert 2 grans zones d´intervenció assignades a agents dels Mossos d´Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Les funcions dels agents del Cuerpo Nacional de Policia han estat donar suport a totes dues zones en l´àmbit de la documentació i la irregularitat de la situació de determinats ciutadans. En una d´aquestes zones d´actuació s´ha instal·lat el Centre de comandament avançat, des d´on els comandaments operatius dels Mossos d´Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona i del Cuerpo Nacional de Policia han coordinat el dispositiu.

Durant aquesta matinada, s´han establert també dos punts estàtics de control (DEC) per tal de localitzar, identificar i escorcollar els conductors que es trobaven sota l´efecte de l´alcohol o substàncies estupefaents. En aquest sentit, s´han realitzat 69 proves d´alcoholèmies negatives i una positiva; dues positives i dues negatives de drogotest; tres denúncies de trànsit; dos vehicles immobilitzats; un imputat per alcoholèmia positiva i dues denúncies per tinença de substàncies estupefaents.

Els fets més habituals que es produeixen en aquestes zones són faltes o delictes contra el patrimoni, principalment furts i robatoris amb violència i intimidació. En menor intensitat, s´han denunciat lesions o amenaces. En total, des de principis d´any i fins ara s´han registrat 96 fets, dels quals un 80 per cent són furts i robatoris amb violència i/o intimidació.





Paraules clau