La Guàrdia Urbana de Barcelona intercepta un camió carregat amb 2.500 kg de cartró que s´hauria recollit il·lícitament en contenidors de la ciutat : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana de Barcelona intercepta un camió carregat amb 2.500 kg de cartró que s´hauria recollit il·lícitament en contenidors de la ciutat

18/12/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest dissabte, 17 de desembre, a les 17:05 hores, agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han detectat a dos homes que estaven carregant i descarregant cartró des d´una furgoneta Ford Trànsit a un camió caixa Mercedes-Benz al c/Bolívia, al Districte de Sant Martí. Al veure la patrulla, els dos homes han tancat ràpidament les portes dels dos vehicles amb la intenció de marxar del lloc. Davant d´aquests fets, els agents han procedit a identificar-los i els han requerit que els mostressin el contingut dels respectius vehicles.

Els agents han comprovat que els dos homes, de 77 i 17 anys d´edat, transportaven 2.500 Kg de cartró (volum aproximat d´uns 20 m3) que presumptament hauria estat sostret de diferents contenidors de recollida selectiva situats a la via pública.

Preguntats pels agents, els ocupants del camió han confirmat que no disposen d´homologació municipal per a prestar servei privat de recollida de residus comercials/industrials, ni estan donats d´alta com a empresa, tal com preveu l´art. 66.1 de l´Ordenança de Medi Ambient. Els dos homes han estat denunciats per infringir la citada Ordenança.

En un primer moment el material interceptat s´ha dut fins al punt verd del c/Carmen Amaya amb c/Llacuna però la gran quantitat del camió ha estat excessiva per a la capacitat del contenidor del centre. Finalment s´ha hagut de contactar amb els serveis de neteja municipals que han enviat fins a tres camions de neteja per a retirar el cartró interceptat i dur-lo a diferents punts verds de la ciutat.

L´actuació, s´emmarca dins del treball de la Guàrdia Urbana de Barcelona per impedir i combatre que persones alienes al servei de neteja, que actuen de manera organitzada, retirin el cartró dels contenidors de recollida selectiva de la ciutat de manera il.lícita i el revenguin posteriorment. Aquesta pràctica, a més de comportar una infracció de les ordenances, també suposa sovint desperfectes en els contenidors, embrutiment de la via pública (quan es retira material i es deixa a fora del contenidor) i afectacions al trànsit. Sovint aquestes persones actuen en grup i solen aturar el vehicle que utilitzen al costat del contenidor mentre procedeixen a transvasar els cartrons, dificultant el trànsit.

En aquesta darrera setmana els agents de la Guàrdia Urbana han interceptat un total de 10 camions més a la ciutat que estaven realitzant aquesta pràctica. En tots els casos la Guàrdia Urbana ha decomissat el material i ha imposat les corresponents denúncies.

Podeu consultar imatges de l´operació d´ahir fent clic als següents enllaços:
http://www.ajbcnpremsa.info/download/camio1_1.JPG
http://www.ajbcnpremsa.info/download/camio2_1.JPG
http://www.ajbcnpremsa.info/download/camio3_1.JPG





Paraules clau