L´Ajuntament de Barcelona continuarà amb la tasca de mediació al barri del Besòs : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona continuarà amb la tasca de mediació al barri del Besòs

05/01/2012

La tinenta d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha valorat molt positivament que la Federació d´Associacions de Gitanos de Catalunya (FAGIC), l´associació de veïns de Besòs, i l´Associació de Senegalesos de Catalunya s´hagin pronunciat conjuntament per condemnar els fets succeïts el passat 3 de gener, que van suposar la mort d´un jove senegalès al barri del Besòs de Barcelona. ?Crec que han fet un gran acte de responsabilitat conjunt per reconduir la situació i per condemnar fermament un fet lamentable i puntual, que tant dolor ha provocat a tothom?, ha dit Fandos.

Maite Fandos ha recordat que tant la comunitat de gitanos com la dels senegalesos ?són dos col·lectius que conviuen a la ciutat de forma pacífica i que tenen representants molt actius en el teixit social, que col·laboren amb l´Ajuntament de Barcelona?. ?Agraeixo especialment la tasca dels mediadors de la comunitat senegalesa i gitana, que conjuntament amb els mediadors de l´Ajuntament de Barcelona, van aconseguir que la manifestació convocada ahir transcorregués de manera pacífica a pesar de l´alt grau d´emotivitat i indignació que es vivia?.

Fandos ha explicat que, des de l´àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports es continuarà donant suport als veïns del Besòs i a les diferents comunitats, seguint amb la tasca de mediació que s´ha estat desenvolupant, des de sempre, en aquest barri, ?on diàriament estem realitzant actuacions per a la convivència?. ?En els pròxims dies, estarem amatents i ens posem a disposició de tots perquè aquesta convivència segueixi sent fructífera?, ha afegit.Compartiu aquest contingut