[Ampliació] L´enderroc del Pont del Treball Digne dóna entrada a l´alta velocitat : Servei de Premsa

[Ampliació] L´enderroc del Pont del Treball Digne dóna entrada a l´alta velocitat

27/01/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Diumenge 29 de gener s´obre al trànsit el nou Pont del Treball Digne, a la Sagrera, que uneix els districtes de Sant Martí i Sant Andreu. El nou pont que té accés pels carrers Berenguer de Palou i Santander és obra de l´ADIF i substitueix el pont actual que serà enderrocat a partir de dilluns. Aquesta actuació permetrà completar el traçat de l´alta velocitat a l´àmbit de la Sagrera i garantir l´arribada del TAV a la frontera francesa a finals del 2012.

La construcció del pont provisional va ser una exigència de l´Ajuntament de Barcelona a l´ADIF per poder enderrocar l´antic viaducte, ja que és la única via directe de connexió entre els dos districtes.

Documents històrics situen al setembre del 1921 la construcció d´un viaducte que és l´actual pont del Treball que a partir d´ara serà enderrocat. El llibre Sant Andreu del Palomar i la Sagrera- com era i com és, amb fotos de Xavier de la Cruz Sala i Xavier Basiana recull aquestes imatges i aquest text:

Recentment batejat com del Treball Digne, aquest pont travessa les línies del tren de França i de la costa. Milers de persones, des dels anys vint, l´han creuat per anar a treballar a les fàbriques del Poblenou i d´aquí li ve el nom. Comunica els barris de La Verneda amb La Sagrera. El canvi de nom, efectuat el 6 d´octubre de 2008, va ser d´una rapidesa inaudita per part de l´Ajuntament, en comparació amb d´altres vies que han hagut d´esperar més temps per ser rectificades.

Així mateix existeixen un seguit de plànols antics des del 1921 fins al 1948 on per fi apareix clarament el Pont del Treball grafiat:

http://w3.bcn.cat/fitxers/premsa/20120128nppontdeltreballok.886.pdf





Paraules clau