L´Ajuntament ofereix rutes guiades pels horts de la ciutat : Servei de Premsa

L´Ajuntament ofereix rutes guiades pels horts de la ciutat

27/01/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Del 28 de gener i fins al març, es posa en marxa el primer programa de rutes guiades per conèixer l´activitat d´agricultura urbana i els beneficis que aporten al conjunt de la ciutat. Les rutes, organitzades a través de La Fàbrica del Sòl, l´equipament municipal d´educació ambiental ubicat a La Barceloneta, permetran la visita guiada gratuïta d´espais com el jardí-hort de plantes medicinals del claustre del Monestir de Pedralbes, els camps experimentals de la Facultat de Biologia de la UB, un hort col·lectiu de barri o una terrassa d´un habitatge particular. Tenen lloc un dissabte al mes, entre gener i octubre, i estan adreçades a tot tipus de públic.
El programa proposa diferents rutes que permeten abordar els horts des de diferents aproximacions temàtiques: la ciència i l´experimentació, la biodiversitat, la salut, etc. i que permetran als participants conèixer espais poc coneguts de la ciutat. Està organitzat per l´Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració del Museu d´Història de la Ciutat, la Universitat de Barcelona (UB), la Fundació Miquel Agustí de la Universitat Politècnica de Catalunya, a més d´altres organismes i empreses.
Les visites tenen lloc un dissabte al mes, en horari de matí. Els desplaçaments requerits en la realització de l´activitat es realitzaran a peu, en transport públic o en bicicleta, fomentant així la mobilitat sostenible i saludable.
Aquest programa de rutes guiades pels espais hortícoles de la ciutat està obert a la ciutadania de manera gratuïta i forma part de l´oferta d´activitats d´hivern de La Fàbrica del Sòl, un equipament municipal des d´on es fomenta la cura i el coneixement del Medi Ambient i les pràctiques sostenibles.
D´altra banda l´Ajuntament ha impulsat un web per geolocalitzar els espais d´horticultura de la ciutat a través de les aportacions online realitzades pels mateixos propietaris o gestors. L´objectiu és donar visibilitat al mapa d´horts urbans, ja siguin en jardineres, en taules de cultiu, al terra, en hivernacles, grans, petits, plens d´hortalisses o d´aromàtiques. El mapa dels horts és consultable a través del web www.bcn.cat/mediambient.
Les rutes previstes dins del primer trimestre de 2012 són:
Agricultura urbana: pagesos de muntanya
Dissabte 28 de gener, d´11 a 13.30 h
Es pot fer agricultura ecològica a Barcelona? Com funciona la xarxa d´horts urbans? Ruta a peu per la falda de Collserola i visita als horts de Can Soler i Can Carlets.
Agricultura urbana: L´hort, espai per a la recerca i l´aprenentatge
Dissabte 18 de febrer, d´11 a 13.30 h
Es pot fer investigació en els horts urbans de la ciutat? Ruta a peu i en TramBaix pels Camps Experimentals de la Facultat de Biologia (UB) i pels horts de Torre Melina.
Agricultura urbana: conrear a la ciutat
Dissabte 17 de març, d´11 a 13.30 h
T´agradaria aprendre les tècniques bàsiques de conreu? Coneixes els horts que hi ha a Barcelona? Ruta a peu i amb metro a l´hort de la Masia de Can Cadena i a un hort instal·lat en un terrat.
Les inscripcions es realitzen a través de la Fàbrica del Sol. Totes les activitats són gratuïtes amb places limitades.





Paraules clau