L´Alcalde Trias consensuarà el projecte de les Glòries amb l´oposició i els veïns : Servei de Premsa

L´Alcalde Trias consensuarà el projecte de les Glòries amb l´oposició i els veïns

27/01/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Alcalde de Barcelona, s´ha mostrat disposat a buscar el màxim consens en el projecte de reforma de las Plaça de les Glòries Catalanes. Trias ha assegurat que ?no imposarem res, perquè tenim 14 de 21 regidors i perquè es tracta d´un projecte de ciutat en el que buscarem el màxim consens possible?. L´Alcalde ha fet aquesta afirmació durant el debat que s´ha produït al Ple Municipal arran d´una proposició presentada pel PSC reclamant que es retiri la nova proposta per la plaça de les Glòries i instant a obrir una comissió amb la resta de grups municipals i representants veïnals per debatre i acordar l´actualització de l´ordenació de la Plaça de les Glories.

Trias ha defensat ?el govern té unes idees, uns criteris bàsics de com ha de ser la transformació de la plaça i ha reclamat ?que es respecti el govern quan fa un plantejament que s´haurà de discutir per buscar el màxim consens?. L´Alcalde ha reiterat la seva voluntat de complir els acords que pren el Plenari Municipal i ha demanat a tots els grups municipals ?una actitud positiva per fer anar les coses endavant?.?No ens enquistem. Ni nosaltres ni vostès?, ha sentenciat Trias.

El Tinent d´Alcalde d´Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha volgut precisar que la plaça té pendent una reforma des de fa anys i que es necessari avançar en la definició de criteris i del projecte, perquè no es poden retardar més les obres. Vives ha recordat que s´ha incomplert la major part de l´Acord de Glòries del 2007 i ha explicat que els criteris bàsics del nou govern per la transformació de la plaça han estat exposats en primer lloc a tots els grups de l´oposició, després als veïns, amb qui el govern s´ha reunit, i en ultima instància amb els mitjans de comunicació.

El màxim responsable d´Hàbitat Urbà ha destacat que aquests criteris inicials son que la plaça també sigui un parc, tirar endavant els equipaments de l´acord del 2007 que no s´han fet, posar habitatges al voltant de la plaça i fer un túnel circumscrit tan sols a la plaça de les Glòries que acabi amb el concepte de nus viari.

Davant les crítiques d´improvisació de l´oposició, Vives ha destacat la qualitat i la existència d´estudis de mobilitat, enginyeria, dissenys urbans elaborats per tècnics de la casa, dels de BIMSA, de Barcelona Regional i de les empreses col·laboradores sobre la plaça.?Quan es parla d´improvisació, discrepo. Quan es parla de que es tinguin en compte els estudis fets fins ara, s´està menystenint la feina dels professionals de la casa que ens han assessorat en el procés que ens ha dut fins aquí, fins a la configuració dels criteris inicials?, ha dit Vives.

El Tinent d´Alcalde ha reiterat l´esperit de mà estesa i de col·laboració per tirar endavant el projecte a partir d´uns criteris bàsics i ha anunciat que ?aviat convocarà a tots els grups per seguir treballant per aquets projecte important per Barcelona?.





Paraules clau