(NOTA EMBARGADA FINS LES 19:30 hores) AMPLIACIÓ El Consell Municipal de Benestar Social premia la Fundació Arrels, TV3, el periodista Fidel Masreal, i el programa Extrarradi de Com Ràdio : Servei de Premsa

(NOTA EMBARGADA FINS LES 19:30 hores) AMPLIACIÓ El Consell Municipal de Benestar Social premia la Fundació Arrels, TV3, el periodista Fidel Masreal, i el programa Extrarradi de Com Ràdio

30/01/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquesta tarda, la tinent d´alcalde de l´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha lliurat els premis de la 19a edició dels Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació. Aquests premis, que van néixer l´any 1993, volen reconèixer el bon tractament que fan de la informació sobre temes socials a Barcelona.

El jurat ha decidit premiar el web www.totsmereixemunaoportunitat.org de la Fundació Arrels; el periodista Fidel Masreal, pel reportatge ?Triomfs sobre la marginació? publicat a El Periódico de Catalunya; i a l´emissió del reportatge del documental ?Escanyats per la Hipoteca? del programa 30 minuts de TV3. d´?Àpats en Companyia? del programa Extrarradi de Com Ràdio. El Consell també dóna una menció especial al web del Centre d´Acollida Assís; a la Fundació Pere Tarrés pel monogràfic ?Pobresa Infantil, el lleure com a espai d´inclusió social? publicat a la Revista Estris; a Ràdio Estel; i al programa Respira de BTV per l´emissió de ?L´Autisme?.

En el cas del premi al web de la Fundació Arrels, el jurat ha valorat la qualitat, l´impacte i la sensibilització envers la situació de persones sense llar, i es destaca especialment la possibilitat de comunicació per part d´un grup de persones desfavorides mitjançant el twitter ?La història d´en Plàcido?.

El premi a Fidel Masreal per l´article publicat en El Periódico de Catalunya, ?Triomfs sobre la marginació?, el premi reconeix la manera d´aproximar-se de l´autor a diferents realitats de la marginació, l´esforç d´investigació i seguiment de les trajectòries personals, així com la visió positiva de la possibilitat de sortir-se´n. També s´ha valorat especialment la posada en valor per part de l´autor de la tasca que porten a terme les entitats del tercer sector.

Pel que fa al premi al reportatge ?Àpats en Companyia? del programa Extrarradi de Com Ràdio, s´ha valorat l´impacte i la qualitat comunicativa d´aquesta emissió i com mitjançant les veus dels protagonistes i les seves vivències, aconsegueixen captar l´atenció de l´oient amb una comunicació en primera persona.

En la modalitat de televisió el guanyador ha estat el documental ?Escanyats per la hipoteca? del programa 30 minuts de TV3,. El jurat premia aquest documental per la gran qualitat tècnica i l´amplitud de mirades envers una problemàtica amb ressò a la ciutat i a la resta del món. S´ha valorat com el documental reflecteix l´impacte que el tema de les hipoteques ha tingut en l´audiència tant per la conscienciació com per l´acció social que ha generat.

En aquesta 19 edició s´han presentat 36 treballs emesos per 22 mitjans o ens diferents. En la modalitat de premsa s´han presentat 6 treballs, 15 en ràdio, 5 de televisió, i 10 d´Internet.





Paraules clau