L´alcalde Barcelona afirma que els emprenedors de la ciutat són una de les peces claus per sortir de la crisi econòmica : Servei de Premsa

L´alcalde Barcelona afirma que els emprenedors de la ciutat són una de les peces claus per sortir de la crisi econòmica

01/02/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona ha estat el convidat d´una nova edició de ?Dinars d´emprenedors? organitzat per l´Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya, AIJEC, associació que agrupa més de 600 joves empresaris d´arreu de Catalunya menors de 41 anys i amb empresa pròpia, i més de 80 empresaris de més de 41 anys.

Abans del dinar la segona tinent d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, en nom de Barcelona Activa, ha signat un conveni de col·laboració amb la presidenta de l´AIJEC, Marta Martí. Un conveni, que com han explicat les dues parts, ha de servir per crear nous llocs de treball i per fomentar encara més l´emprenedoria, la captació de talent i d´inversions.

L´alcalde en la seva intervenció ha exposat les mesures que s´estan duent a terme a l´Ajuntament de Barcelona per les empreses i els emprenedors i també ha analitzat la greu situació econòmica actual, amb les seves conseqüències socials. A la ciutat de Barcelona l´atur, a desembre de 2011, era de 108.624 persones, el 17,2%; amb dues dades molt preocupants: el 31% dels aturats de Barcelona tenen menys de 34 i el 60% del aturats tenen només estudis obligatoris bàsics, el segon grup més nombrós d´aturats és el de persones amb formació universitària de segon cicle.

Per a Trias ?hem de superar un model de creixement esgotat, fent canvi de model productiu i també un canvi de mentalitat. És hora de recuperar la complicitat entre la política i la societat civil, de compartir objectius i treballar junts per assolir-los?. L´alcalde ha afegit ?sortirem de la crisi si som capaços de sumar formació, emprenedoria i inversió. Si apostem per sectors de nova economia productiva, captem inversió estrangera, finançament per a emprenedors, i fomentem la retenció i atracció del talent innovador?.

Com ha exposat l´alcalde l´emprenedoria és un dels grans pilars per a la recuperació econòmica, ?Barcelona és ja una ciutat emprenedora, però ho ha de ser encara més?. Perquè això sigui una realitat, Trias ha apostat per facilitar la tasca dels emprenedors.
Trias s´ha mostrat confiat de que la ciutat se´n sortirà: ?crec amb les oportunitats que Barcelona ofereix i crec en la gent emprenedora i treballadora d´aquesta ciutat. Els emprenedors, sou una de les peces claus d´aquest moment econòmic que vivim. Tothom vol venir a Barcelona, Barcelona és una marca potent que hem de posar al servei dels emprenedors?, ha dit, afegint que ?serà la ciutat de Barcelona la que traurà Catalunya, i també la resta de l´estat, de la crisi i serà gràcies a la seva gent, perquè la força d´una ciutat la dóna la seva gent?.

En acabar la intervenció, a preguntes dels assistents i atenent als mitjans de comunicació, l´alcalde ha parlat sobre el tancament d´Spanair. Trias ha lamentat el final de la companyia aèria però ha afegit que ?la ciutat de Barcelona i el seu aeroport no poden renunciar a ser un hub?. L´alcalde ha afirmat que se sabia que era una operació de risc ?però hi vam donar suport? i ha lamentat que ?hi ha hagut gent que no volia que Spanair triomfés, com no volien que Barcelona sigui un hub i això ha mobilitzat a molta gent per tal que no fos així

Finalment, Trias ha afegit que ara s´obre una nova etapa i ha insistit en que ?Barcelona no es pot acontentar en subministrar passatgers a Madrid, no podem renunciar a que l´aeroport de Barcelona ? El Prat sigui un hub, hem de competir amb totes les nostres forces?.

Barcelona Activa i l´AIJEC signen un conveni per donar suport a les joves empreses de la ciutat

L´objectiu del conveni de col·laboració signat avui és promoure l´activitat empresarial a la ciutat i donar suport a les empreses joves en el procés de creixement i consolidació, contribuint així a generar riquesa i ocupació a Barcelona.

En aquest marc es dissenyarà un programa de mentoring que faciliti el contacte entre empresaris de renom i promotors joves de noves empreses que hagin d´afrontar un procés de creixement. Mitjançant aquest programa se´ls facilitarà assessorament i formació per consolidar les bases del seu creixement competitiu.

Així mateix, un dels principals objectius d´aquest conveni és treballar conjuntament entre Barcelona Activa i AIJEC per facilitar l´accés al finançament públic a les joves empreses innovadores de la ciutat. En aquest sentit, es posaran en comú els recursos desplegats per donar suport als emprenedors en la cerca de capital i en faran difusió mútua.

D´acord amb el conveni i amb la finalitat de facilitar el procés de creixement d´empreses de recent creació, totes dues entitats organitzaran accions de cooperació empresarial a la ciutat de Barcelona que permetin generar oportunitats de negoci, transferir coneixements i compartir experiències empresarials.

AIJEC forma part dels grups de treball que integren la Taula Barcelona Creixement, la iniciativa impulsada per l´Ajuntament per implantar mesures que donin una resposta ràpida a la situació de crisi, treballant conjuntament amb els actors econòmics, socials i del món del coneixement.





Paraules clau