La primera nit de l´episodi de neu i gel no registra incidències rellevants a Barcelona : Servei de Premsa

La primera nit de l´episodi de neu i gel no registra incidències rellevants a Barcelona

02/02/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La primera nit de l´episodi de Neu i Gel ha finalitzat sense incidències remarcables i sense afectacions a la mobilitat de la ciutat de Barcelona. De nit i matinada hi ha hagut alguns episodis puntuals de neu i d´aiguaneu a la zona alta de la ciutat que no han arribat a quallar (Tibidabo, Carretera de l´Arrabassada, Carretera de Sant Cugat, Vallvidrera). En aquests moments no hi ha vies afectades per neu o gel a la ciutat i els diferents operadors de transports públics de Barcelona funcionen a aquesta hora amb normalitat.

El Pla d´Emergència Municipal per Neu i Gel, continua activat a aquesta hora en fase d´alerta en previsió de possibles nevades durant les properes hores . El Pla es va activar ahir a les 12:18 hores.

Aquesta matí a les 08:00 hores es durà a terme una nova reunió del gabinet de coordinació de tots els serveis municipals implicats que continuen atents i preparats davant les previsions Meteorològiques. L´objectiu és seguir coordinant la resposta de l´Ajuntament de Barcelona davant d´aquest episodi de fred.

209 persones ateses i 103 allotjades

Ahir al matí es va activar el Pla d´Acció Logístic Social amb un reforç dels equips d´emergència del Centre d´Urgències i Emergències Socials de l´Ajuntament distribuïts per tota la ciutat que detecten les persones sense sostre, informant-les de la possibilitat d´allotjar-les en un centre de la xarxa de sense sostre i acompanyant-les fins el mateix centre.

En total aquesta nit passada han intervingut 8 equips de més de 55 persones que han contactat al carrer amb un total de 138 persones, mentre que 71 es van dirigir directament al CUESB. En total han acceptat allotjament 103 persones.

Aquest procediment també està dirigit a les persones retingudes forçosament en escoles, centres de dia, estacions de trens i autobús, etc; persones i o famílies que com a conseqüència del fred o la neu no puguin romandre al seu domicili; persones vulnerables que resideixen en llocs aïllats de la ciutat.

El dispositiu dels equips d´emergències socials es va posar en marxa a les 19:00 hores d´ahir dimarts, 1 de febrer, i ha finalitzat a les 02:30 hores d´avui dimecres, 2 febrer.

El Pla d´Acció Logístic Social continuarà activat.

25 tones de sal escampades per la ciutat

Durant tota la nit l´àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans ha estat escampant sal per la zona alta de Barcelona, la zona de rondes i al voltant dels Hospitals de la part alta de la ciutat. Un altre vehicle ha escampat sal per les vies principals de la capital catalana. En total s´han escampat 25 tones fins a aquests moments.

Es manté la suspensió del reg de carrers

Continua suspès el reg dels carrers de la ciutat i s´ha apagat els aspersors situats en les diferents zones verdes de Barcelona i ha tancat els sortidors de les diferents fonts ornamentals de la ciutat amb l´objectiu d´evitar la formació de plaques de gel.

Recomanacions en cas de nevada

L´Ajuntament de Barcelona fa un seguiment exhaustiu de l´operació Fred a través de les xarxes socials, concretament, amb els perfils de twitter @barcelona_cat i @barcelona_010. L´objectiu és donar informació de servei en temps real de talls de trànsit, actuacions i tot allò que pugui ser d´interès pels ciutadans.

Els ciutadans poden també trucar al 010 que oferirà informació actualitzada permanentment sobre incidències rellevants.

Recordeu els consells d´autoprotecció davant onades de fred i el consells d´autoprotecció per nevades.





Paraules clau