Barcelona manté activats tots els operatius d´atenció a les persones : Servei de Premsa

Barcelona manté activats tots els operatius d´atenció a les persones

03/02/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Pla d´Emergència Municipal per Neu i Gel ha passat aquest matí a la fase d´alerta. Tot i això, l´Ajuntament ha decidit mantenir activats tots els operatius d´atenció a les persones, a causa de la baixada de temperatures.

En aquest sentit, i en el marc de l´Operació Fred, s´han reforçat la ciutat amb 240 places més per atendre les persones que pernocten al carrer. Aquest reforç es mantindrà per poder atendre totes les necessitats que es puguin produir.

El dispositiu d´atenció de l´Operació Fred es realitza amb la col·laboració de la Creu Roja Barcelona, i està format per 8 vehicles; 6 equips formats per 1 treballador social o psicòleg i un tècnic del CUESB (Centre d´Urgències i Emergències Socials de Barcelona) i 2 voluntaris de Creu Roja; i 2 equips de desplaçament per atendre avisos de Guàrdia Urbana, ciutadans….

El servei de teleassistència de l´Ajuntament també seguirà reforçant durant els propers dies les trucades als usuaris per prevenir-los de les baixes temperatures i per detectar qualsevol necessitat. L´Ajuntament de Barcelona també posa a disposició dels ciutadans amb situació vulnerable un telèfon d´atenció específic (900.70.30.30) per oferir ajuda o assistència a les persones que ho necessitin. Durant les últimes hores, s´han rebut 94 trucades per demandes de mantes, calefactors… o de ciutadans que s´han posat en contacte amb l´Ajuntament per alertar de la presència de persones dormint al carrer.

Fins al moment, s´han llançat fins a 105 tones de sal per evitar la formació de plaques de gel. Avui s´ha donat ordre de seguit llançant salt als barris del nord de la ciutat, per sobre de la ronda de Dalt, a les zones de més pendent i les més humides, on les temperatures poden baixar més i hi ha risc que es formin plaques de gel.





Paraules clau