Totes les escoles de Barcelona poden obrir aquest matí amb normalitat : Servei de Premsa

Totes les escoles de Barcelona poden obrir aquest matí amb normalitat

03/02/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Centre de Coordinació d´Emergències de Barcelona, amb participació de tots els serveis municipals i els cossos de seguretat, segueix operatiu per atendre qualsevol incidència que es pugui produir a la ciutat. Al llarg de les últimes hores s´ha estat seguint el desenvolupament de les condicions meteorològiques, que ahir a la nit apuntaven la possible arribada de neu a la ciutat de Barcelona.

A les 6:00 hores, la Sala Conjunta del Centre de Coordinació d´Emergències ha pres la decisió d´obrir amb normalitat totes les escoles de la ciutat, donat que fins ara no hi ha hagut precipitacions que puguin dificultar l´accés dels ciutadans als centres. Únicament es mantindrà suspès el transport escolar interurbà, que en el cas de Barcelona afecta bàsicament a les escoles d´educació especial.

D´altra banda, els Serveis Socials de l´Ajuntament de Barcelona han atès aquesta nit 163 persones en el marc de l´Operació Fred. Un total de 149 persones han acceptat l´allotjament ofert pels equips d´Emergències Socials. Després del reforç realitzat ahir, la ciutat de Barcelona disposa en aquests moments de 240 places per poder atendre les persones que pernocten al carrer i que accepten els serveis oferts pels equips d´Emergències Socials.

Al llarg de la nit s´ha seguit llançant sal a la via pública, especialment als barris del nord de la ciutat i amb especial atenció a les zones sensibles, com són hospitals, residències, centres educatius… Des que es va activar el Pla d´Emergència Municipal de Neu i Gel s´han llançat un total de 105 tones de sal.

En aquests moments no hi ha cap afectació a la xarxa viària de Barcelona. Tot i això, es manté la recomanació de no agafar el vehicle privat si no és imprescindible i utilitzar la xarxa de transport públic per moure´s, especialment el metro.

La decisió d´obrir les escoles s´ha pres a la Sala Conjunta a les 6:00 hores, a partir de l´actual situació meteorològica i la previsió que estan realitzant els serveis corresponents. La Sala Conjunta es mantindrà operativa al llarg de les properes hores per seguir al minut la situació meteorològica i poder prendre les decisions que es creguin oportunes.





Paraules clau