Xavier Trias acorda amb la Ministra de Foment crear una comissió de seguiment de les infraestructures a la ciutat : Servei de Premsa

Xavier Trias acorda amb la Ministra de Foment crear una comissió de seguiment de les infraestructures a la ciutat

13/02/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias i la Ministra de Foment, Anna Pastor, han acordat avui constituir una comissió mixta de seguiment de les infraestructures a la ciutat que es reunirà mensualment i on s´abordaran les prioritats d´inversió a la ciutat. ?Hem coincidit en prioritats però ara hem de buscar solucions, sabent que la situació econòmica del ministeri és difícil?. Segons l´alcalde, la comissió ?servirà per fer un seguiment proper dels temes, marcar-nos fites i aprofundir en aquesta actitud de col·laboració que he trobat en la ministra. Cal asseure´ns per veure què es poden comprometre a complir i com ho complim. La ministra em diu que s´havien compromès inversions per valor de 5.000 milions d´euros i que en realitat n´hi ha 400 d´invertits?.

Xavier Trias ha aprofitat la trobada amb la Ministra per exposar-li les principals necessitats que té la ciutat i les inversions que hi ha pendents. D´una banda, ha destacat la importància de fer un nou contracte programa pel transport públic perquè l´Estat cada cop hi inverteix menys.
?L´Estat ha baixat en quasi 80 milions d´euros la seva aportació i nosaltres hem incrementat més d´un 10% la nostra aportació a l´ATM. Hem d´estudiar com fem un contracte programa que doni estabilitat al transport públic i que serveixi perquè es facin bé les coses? .

Així mateix l´alcalde ha destacat com a prioritari ?els accessos viaris i ferroviaris al Port de Barcelona. Per Barcelona és importantíssim que puguem treure les mercaderies del Port i que tinguem una bona connexió amb la xarxa ferroviària que ens permeti connectar-nos amb el món?, ha assegurat l´alcalde que també ha destacat la importància que l´alta velocitat arribi a França i s´abordi el futur de l´estació de la Sagrera. ?El model plantejat a la Sagrera, basat en les plusvàlues, és una mentida i un escàndol, que no es produiran?.

L´estat de la xarxa de Rodalies a la ciutat i els darrers accidents que s´hi han registrat ha estat un altre dels punts d´interès de la trobada amb la ministra. ?Hem coincidit que la situació és inadmissible i que la primera opció ha de ser donar seguretat perquè no passin aquesta mena d´accidents. El manteniment i funcionament de Rodalies és un tema punyent i lamentable. No pot ser que passin aquest tipus d´accidents que no son de rebut?, ha assegurat l´alcalde. ?Abans de parlar de grandíssimes inversions a la xarxa, hem de donar solucions a coses, com el manteniment i la senyalització, que son de sentit comú?, ha sentenciat Trias.





Paraules clau