L´alcalde Trias afirma que Barcelona tornarà a ser clau en la sortida de la crisi econòmica : Servei de Premsa

L´alcalde Trias afirma que Barcelona tornarà a ser clau en la sortida de la crisi econòmica

15/02/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha expressat aquest matí a Madrid el seu convenciment que ?Barcelona ha de tornar a ser clau per sortir de la crisi actual? i convertir-se en ?punta de llança de la recuperació econòmica de Catalunya i, amb altres grans ciutats, del conjunt de l´Estat Espanyol?. L´Alcalde, que ha estat el convidat en el Fórum Europa Nueva Economia, ha deixat clar que ?Barcelona té la capacitat de convertir-se en la capital econòmica i logística del sud d´Europa i de la mediterrània?. ?Això serà crucial per Barcelona i Catalunya, sens dubte, però també per moltes altres ciutats i regions del litoral mediterrani, i de l´Estat Espanyol?, ha remarcat Trias. L´Alcalde s´ha mostrat convençut que ?Barcelona genera confiança i manté una marca de prestigi a nivell internacional? i que ?les turbulències d´avui no ens poden fer oblidar les perspectives de futur, ni les oportunitats de creixement que tenim?.

Xavier Trias ha defensat com a actiu de Barcelona ?una marca de ciutat molt potent, de prestigi i de referència internacional?. ?La meva intenció – ha afegit l´Alcalde – és potenciar-la encara més i posar-la al servei del creixement econòmic de la ciutat?. En aquest sentit, ha remarcat l´aposta per la Capital Mundial de la Tecnologia Mòbil i ha apostat per ?estendre el prestigi que tenim en telecomunicacions a altres sectors claus, com el sanitari i el de l´atenció social?.

En aquest context, l´Alcalde de Barcelona ha advertit que ?això ens exigeix fer els deures a tots perquè ens l´estem jugant. No podem enganyar a la gent que ve a invertir. Hem de saber on es genera la riquesa i saber redistribuir-la?. L´Alcalde ha tornar a demanar al Govern espanyol que prioritzi la construcció dels nous accessos ferroviaris al port i el corredor mediterrani. L´Alcalde Trias ha refermat l´aposta per convertir l´aeroport de Barcelona en un hub intercontinental afirmant que ?hem de descentralitzar la gestió aeroportuària i la Generalitat, l´Ajuntament i la societat catalana han de tenir-hi un pes determinant per poder competir?. ?Aquesta aposta logística, en gran part, el futur en gran part de la ciutat de Barcelona. Barcelona és un tren que necessita avançar i per avançar necessita combustible. No es tracta de gastar bojament sinó de fer inversions productives de futur que generin dinamisme econòmic?, ha reblat l´Alcalde.

Xavier Trias també ha reivindicat un nou sistema de finançament dels Ajuntaments. Segons l´Alcalde, ?el sistema actual no va bé i hem d´exigir una fórmula de futur. Barcelona i Madrid seran els motors de sortida de la crisi. Si generem riquesa hem de participar de la riquesa?. L´Alcalde s´ha mostrat partidari de l´entesa entre Barcelona i Madrid perquè les dues ciutats ?competim durament però l´esperit de competitivitat no està allunyat de la col·laboració?. ?Jo he ofert tota la col·laboració a Madrid per la consecució del Jocs Olímpics però també podem aprendre en molts altres àmbits per fer-nos millors i convertir-nos en punta de llança per sortir de la crisi?, ha dit Xavier Trias.

L´Alcalde ha apostat per una administració municipal basada en ?un model de pacte entre la política i la gestió? per assolir progrés econòmic, benestar i qualitat de vida, i Il·lusió de la ciutadania. Xavier Trias ha refermar el compromís del govern municipal de pagar els proveïdors a 30 dies abans de final d´any eliminant la burocràcia i flexibilitzant processos.

En el col·loqui posterior l´Alcalde Xavier Trias s´ha referit a la convocatòria de vaga de Transports Metropolitans de Barcelona. Trias ha qualificat de ?gran despropòsit? la convocatòria coincidint amb el Congrés Mundial de telefonia mòbil i ha afirmat que ?treballarem perquè no es faci aquesta vaga i si es fa perquè no afecti el Congrés?.

L´Alcalde ha estat presentat pel president del Grup Parlamentari de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, que ha remarcat ?la contribució de Trias al model sanitari català, que ha estat i és un referent per totes les comunitats autònomes?. A l´acte hi han assistit, entre d´altres personalitats, l´alcaldessa de Madrid, Ana Botella, el secretari d´estat d´Administracions Públiques, Antonio Beteta, i diversos diputats i senadors catalans





Paraules clau