Campanya per sensibilitzar els propietaris d´animals de recollir les seves deposicions al carrer : Servei de Premsa

Campanya per sensibilitzar els propietaris d´animals de recollir les seves deposicions al carrer

17/02/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Coherent amb les prioritats marcades al nou pla de millora de la neteja viària, l´Ajuntament de Barcelona treballa per evitar les conductes incíviques a la ciutat de Barcelona i en especial aquelles que comporten un embrutiment dels carrers i de les places de la ciutat de Barcelona, com és no recollir les deposicions dels gossos a la via pública.

Per això, des de la tinència d´Hàbitat Urbà es porta a terme aquest mes una campanya de foment de la recollida d´excrements dels animals de companyia, que pretén sensibilitzar als propietaris d´animals de companyia de la necessitat de recollir els excrements dipositats pels seus animals a l´espai públic.

La campanya té lloc als deu districtes de la ciutat fins al 9 de març, i inclou el repartiment de tríptics informatius i bosses per a la recollida dels excrements de gossos als propietaris dels animals de companyia.

Un equip de 18 informadors recorre en horari de matí i tarda i durant prop de 2 mesos diversos punts de la ciutat on s´han detectat més incidències d´abandonament d´excrements d´animals de companyia de tots els districtes per conscienciar:

– de la necessitat de recollir en una bossa els excrements dipositats a l´espai públic:tant en vorera, com places, escocells, parterres, zones enjardinades, àrees de gossos, etc.

– de llençar la bossa amb els excrements al contenidor de rebuig (contenidor gris),

– i informar de les àrees de gossos existents, més properes a la zona d´actuació

Aquests treballadors estan contractats amb plans d´ocupació que promouen la contractació de persones sense feina per a realitzar actuacions de caràcter temporal i d´interès general i social.

També per minimitzar aquesta pràctica, la Guàrdia Urbana de Barcelona actua de manera ordinària i amb campanyes específiques en determinades èpoques de l´any per incidir en la conscienciació contra aquelles conductes que comporten una degradació de l´espai públic, avisant i denunciant infraccions incíviques relacionades amb no recollir les deposicions dels gossos i animals de companyia a la ciutat.

Amb aquest objectiu al 2011, la Guàrdia Urbana ha imposat un total de 98 denúncies pels conceptes de permetre als animals domèstics dipositar les seves deposicions i les seves miccions en els parcs i a les façanes dels edificis o no recollir immediatament les deposicions fecals dels animals domèstics a les vies públiques. Durant l´any passat, la Guàrdia Urbana va fer dues campanyes específiques, del 21 al 31 de març i del 24 al 30 d´octubre.

Veure nota de premsa en format PDF





Paraules clau