Comencen les obres per construir el nou edifici de l´escola Mediterrània : Servei de Premsa

Comencen les obres per construir el nou edifici de l´escola Mediterrània

17/02/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Amb la col·locació de la primera pedra comencen avui les obres per construir l´edifici nou de l´escola Mediterrània. El calendari preveu que en el curs 2013-2014 els alumnes puguin fer classes en el nou edifici.

L´obra de construcció de l´escola Mediterrània, que s´ubica exactament al mateix lloc on hi havia l´antic edifici, l´executa l´Ajuntament de Barcelona a través de l´empresa BIMSA i tindrà un pressupost de 4.657.000 ?. El consistori ha avançat els diners a la Generalitat de Catalunya per finançar el projecte executiu.

En mòduls provisionals des del 2007

L´edifici de l´escola Mediterrània es va enderrocar l´estiu del 2007, després que fossin detectats diversos problemes estructurals que, per seguretat, en recomanaven l´enderroc. Els alumnes de l´escola Mediterrània es van traslladar en aquell moment a uns mòduls provisionals situats al pati de l´escola Alexandre Galí, que també està al barri de la Barceloneta. Allà a on hi havia hagut l´antic edifici va quedar el solar lliure d´edificació, que fins ara ha estat en desús.

La construcció del nou edifici està prevista en el mateix solar de l´antic edifici és a dir, en el triangle que formen el passeig Marítim de la Barceloneta entre els números 1 ? 7, el carrer Sant Carles i la plaça d´Hilari Salvadó.
Aquest solar té una superfície d´edificació de 2.498,45 m2 i se situa en un nivell inferior a la cota del passeig Marítim de la Barceloneta, en concret, 2,80 metres per sota.

Una línia escolar

El programa funcional del nou edifici preveu un centre d´una línia escolar, per a alumnes d´infantil i primària. El nou edifici tindrà dos cossos volumètrics, és a dir, dos blocs, un d´ells resseguint l´alineació del passeig Marítim de la Barceloneta, i l´altre al carrer Sant Carles. Per tant, l´edifici tindrà façana i entrada per dos carrers: per una banda, pel passeig Marítim de la Barceloneta, i per l´altra pel carrer Sant Carles. Els alumnes de primària, atès que tenen més autonomia, entraran per l´accés del passeig Marítim, el que està més allunyat de la trama urbana del barri. Els alumnes d´infantil, en canvi, ho faran per l´accés de Sant Carles, que està integrat a la trama urbana del barri.

Pel que fa al pati, estarà dividit en dues zones diferenciades per a cadascuna de les etapes educatives i quedarà situat tocant a la plaça d´Hilari Salvadó. L´escola tindrà també una pista poliesportiva que estarà situada a la coberta de l´edifici tocant a la zona de patis, i amb façana al carrer de Sant Carles. Per últim, també s´habilita una zona d´horts en la mateixa àrea.

Quant a les alçades, el bloc del passeig Marítim es construirà amb una planta mig soterrada (atès el desnivell existent entre el passeig i el solar), una planta baixa, i dos plantes pis per sobre del passeig. El bloc del carrer de Sant Carles, en canvi, tindrà una única planta. La superfície construïda total serà de 3.128 m2.
En l´edifici del carrer de Sant Carles, destinat bàsicament a les aules d´educació infantil, també està previst ubicar espais d´administració i un espai destinat als usos de l´associació de mares i pares dels alumnes (AMPA), el gimnàs i altres serveis necessaris per al funcionament de l´escola, com ara la zona de cuina i menjadors.

A l´edifici del passeig Marítim, al qual s´hi accedirà directament des de la nova rampa que connecta el passeig Marítim amb el carrer de Sant Carles, a banda de les aules per als alumnes d´educació primària, s´hi ubicarà la biblioteca i l´aula d´informàtica, a més d´espais d´administració adreçats als professors.

Els blocs que formen el conjunt de l´edifici de l´escola tindran comunicació interna a través d´un vestíbul i a través dels accessos per les escales i l´ascensor.





Paraules clau