El Pla de Barris del Raval Sud engega els projectes relacionats amb el foment de l´ocupació : Servei de Premsa

El Pla de Barris del Raval Sud engega els projectes relacionats amb el foment de l´ocupació

20/02/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

En el marc del Pla de Barris del Raval Sud, i concretament a través del programa ?Treball als Barris? que Barcelona Activa ha desplegat arreu de la ciutat de Barcelona, s´estan posant en marxa aquests dies alguns els projectes relacionats amb el foment de la inserció laboral i l´ocupació en aquest territori de Ciutat Vella.

D´entrada, ja funciona al Raval Sud un servei d´Informació i Orientació per l´Ocupació, que s´ha obert a la seu de Foment de Ciutat Vella (c/ Pintor Fortuny, 17-19 1a planta). En aquest punt d´informació s´ofereix atenció i assessorament personalitzats en matèria d´ocupació, i també es facilita el contacte per l´emprenedoria.

Aquest punt d´informació compleix una doble funció, atès que d´una banda deriva els veïns i les veïnes interessats cap als recursos ocupacionals existents al barri, i també a la ciutat, a part d´afavorir un accés àgil a aquests recursos, i d´informar dels programes de formació i d´adquisició de competències professionals, per tal de millorar les possibilitats d´inserció laboral de les persones que estan a l´atur. Per altra banda, des d´aquest punt es desenvolupen plans concrets d´ocupació. En aquests moments, s´han engegat al Raval tres plans d´ocupació amb els quals cinc persones estan desenvolupant tasques complementàries del Pla de Barris del Raval Sud: Dues d´aquestes persones estan desenvolupant un treball de suport al teixit comercial i econòmic. Unes altres dues estan treballant en el camp de la rehabilitació de finques, i la cinquena persona està desenvolupant tasques en un projecte d´alfabetització digital.

Espai de recerca de feina i cursos d´alfabetització digital

El Pla de Barris del Raval Sud també és el marc des del qual s´han posat en marxa dues accions destinades a dotar de competències bàsiques les persones que busquen feina al barri:

 L´Espai de Recerca de Feina
 Un programa de cursos d´alfabetització digital

L´Espai de Recerca de Feina facilita als usuaris uns espais de connexió per accedir a Internet i els posa a la seva disposició un tècnic que els pot assessorar i que els acompanya en el procés de recerca de feina a través de les noves tecnologies. Al barri del Raval Sud s´han habilitat dos espais de recerca de feina:
? Biblioteca Sant Pau-Santa Creu. (C/ Hospital, 46-C/ Carme, 47) dimecres d´11:00 a 13:00
? Fundació Servei Solidari. (C/Sant Antoni Abat, 61) divendres de 10:00 a 11:30

Aquests espais són oberts a tothom, sempre i quan es tinguin uns coneixements mínims per poder utilitzar els ordinadors i Internet de forma autònoma. Per a les persones a les quals els falten aquests coneixements, el Pla de Barris impulsa també els cursos d´alfabetització digital que es desenvolupen en dues entitats:

 Associació Probens (C/Sant Rafael, 12) dimarts i dijous en dos horaris diferents segons el nivell d´alfabetització
 Càritas (C/Aurora, 12) dilluns i dimecres també en dos horaris diferents segons el nivell

Els cursos d´alfabetització digital van començar el 9 de gener i s´acaben el 30 de març. Hi ha disponibles 20 ordinadors i s´hi han inscrit 34 alumnes, que estan repartits en els diferents grups. La segona quinzena d´abril començarà una segona tanda de cursos, que s´allargarà fins al mes de juny.





Paraules clau