Ajuntament de Barcelona, Generalitat i Diputació de Barcelona s´uneixen per combatre els estereotips contra el fet migratori : Servei de Premsa

Ajuntament de Barcelona, Generalitat i Diputació de Barcelona s´uneixen per combatre els estereotips contra el fet migratori

21/02/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona, la conselleria de Benestar i Família de la Generalitat i la Diputació de Barcelona han presentat avui un conveni per a coordinar-se per a llançar una estratègia per a tota Catalunya per a combatre els tòpics i rumors infundats que existeixen sobre el fet migratori mitjançant la cessió de materials, i compartint i facilitant la difusió d´informació per a promoure la formació amb l´objectiu d´afavorir la igualtat de tracte i la no discriminació vers el fet migratori.

La presentació del conveni, que s´ha dut a terme a la seu de la Diputació de Barcelona, ha anat a càrrec de la tinent d´alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos; de la diputada adjunta d´Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Mireia Solsona; i del director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, Xavier Bosch.

Amb aquest conveni, totes les parts es comprometen a treballar coordinats durant tots els processos per tal d´optimitzar els recursos de cadascuna de les administracions que hi participen amb l´´objectiu d´implantar un projecte comú que, mitjançant informació verídica, permeti contrastar i reflexionar a la població sobre els rumors, desmuntant-ne els prejudicis i així afavorir la cohesió social.

Les administracions, a través d´aquest conveni, també es comprometen a treballar per crear una campanya conjunta perquè arribi a tota la ciutadania de Catalunya, optimitzant els recursos i aprofitant al màxim totes les xarxes de difusió.

L´acord neix fruit de la necessitat de combatre l´augment de percepcions i interpretacions distorsionades sobre comportaments i actituds d´immigrants a tota Catalunya. La iniciativa comptarà amb una comissió de seguiment encarregada d´impulsar els projectes comuns i vetlla pel treball conjunt. Aquest pacte tindrà vigència fins el 31 de desembre del 2012, i serà prorrogable.

Maite Fandos ha destacat la importància que ?les tres administracions unim esforços cap a un mateix objectiu, perquè la suma de les tres ens farà més forts?. La tinent d´alcalde ha recordat l´experiència pionera de Barcelona en aquest àmbit, ?que ens certifica que cal combatre els rumors perquè no trenquin la confiança i esquerdin la convivència, i per això necessitem un treball coordinat i una estratègia conjunta?.

>>> Més informació en aquest enllaç (document PDF)





Paraules clau