L´Ajuntament de Barcelona ofereix aquest any a les famílies el web www.bcn.cat/educacio per consultar la informació sobre el procés de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2012-13 : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona ofereix aquest any a les famílies el web www.bcn.cat/educacio per consultar la informació sobre el procés de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2012-13

23/02/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Amb motiu de l´inici del procés de preinscripció i matrícula per al curs escolar 2012-13, que tindrà lloc entre el 19 i 30 del proper mes de març, l´Ajuntament de Barcelona ofereix aquest any com a novetat el web www.bcn.cat/educacio on les famílies poden consultar i trobar àmplia informació sobre aquest procés, l´oferta formativa i les característiques dels centres i serveis educatius. A través de l´enllaç ?Guia 2012-13. Centres i Serveis Educatius? i de l´apartat ?Notícies?, el web www.bcn.cat/educacio s´informarà puntualment sobre tot el procés.

El regidor d´Educació i Universitats de l´Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy, ha indicat que l´equip de govern municipal, liderat per l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, aprofita les oportunitats que ofereix internet ?per posar a disposició de les famílies una nova eina on informar-se i, d´aquesta manera, poder escollir el centre docent que millor s´ajusti a les seves necessitats i preferències?. El regidor Ardanuy ha afegit que, per primera vegada i de manera àmplia, ?tothom qui vulgui trobar informació actualitzada sobre el procés de preinscripció per al proper curs, l´oferta formativa i els serveis educatius de la ciutat es podrà adreçar també a www.bcn.cat/educacio?.

L´enllaç ?Guia 2012-13. Centres i Serveis Educatius?, situat a l´apartat ?Destaquem? del web www.bcn.cat/educacio, informarà sobre els passos a seguir per sol·licitar una plaça escolar i, entre d´altres coses, oferirà la possibilitat de fer cerca de centres per districtes, cerca de centres per tipus d´oferta formativa o cerca avançada per districtes, oferta formativa, titularitat i serveis que ofereixen els centres. Mentrestant, l´apartat ?Notícies? informarà sobre el procés i actualitzarà la informació que es pugui anar produint.

El període de presentació de sol·licituds per al segon cicle d´educació infantil, educació primària, centres integrats i educació secundària obligatòria es preveu que es desenvolupi entre el 19 i el 30 de març. En els propers dies es publicarà la resolució del Departament d´Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per la qual s´aproven les normes de preinscripció i matrícula als centres del Servei d´Educació de Catalunya en els diversos ensenyaments sostinguts amb fons públics per al curs 2012-13.

Guia de centres i serveis educatiu en paper

D´altra banda, a partir del dilluns 27 de febrer, l´Ajuntament de Barcelona posa a disposició de totes les famílies interessades exemplars en paper de la ?Guia de centres i serveis educatius de Barcelona 2012-13?, també elaborada en col·laboració amb el Consorci d´Educació de Barcelona, que podran recollir a:

-Oficines d´Atenció Ciutadana de l´Ajuntament de Barcelona (OAC de la plaça Sant Miquel, 3; OAC de Ciutat Vella al carrer Ramalleres, 17; OAC de l´Eixample al carrer Aragó, 328; OAC de Sants-Montjuïc al carrer Creu Coberta, 104; OAC de les Corts a la plaça Comas, 18; OAC de Sarrià-Sant Gervasi al carrer Anglí, 31; OAC de Gràcia a la plaça de la Vila de Gràcia, 2; OAC d´Horta-Guinardó al carrer Lepant, 387; OAC de Nou Barris a la plaça Major de Nou Barris,1; OAC de Sant Andreu a la plaça d´Orfila,1 i l´OAC de Sant Martí a la plaça Valentí Almirall,1).

-Oficina d´Atenció i Registre del Consorci d´Educació de Barcelona (plaça d´Urquinaona, 6).





Paraules clau