Trias: ?El Museu Picasso enceta una nova etapa amb el nomenament de Laniado- Romero com a nou director? : Servei de Premsa

Trias: ?El Museu Picasso enceta una nova etapa amb el nomenament de Laniado- Romero com a nou director?

29/02/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´alcalde de Barcelona ha presidit aquest migdia l´acte de presentació del nou director del Museu Picasso, Bernardo Laniado-Romero, que ha estat escollit per mitjà d´un concurs públic convocat per substituir Pepe Serra després de la seva marxa al MNAC.

L´alcalde ha qualificat el Museu Picasso com un ?referent per a la projecció internacional de la ciutat com a capital cultural?. L´any passat va ser el museu que va rebre més visitants de la ciutat de Barcelona, amb 1.055.000 visitants. La col·lecció centrada en la figura del ?jove Picasso´ és única al món, amb 3.800 obres, que vincula Barcelona amb les grans ciutats picassianes i, per tant, amb la contemporaneïtat i amb les avantguardes.

Com ha exposat l´alcalde el museu ha iniciat una nova etapa en la seva trajectòria i ha recordat que l´octubre passat es va posar en marxa la creació d´una Fundació de caràcter públic per regir el museu, que es preveu que comenci a funcionar el proper mes de juny. L´objectiu d´aquesta fundació és dotar el museu d´una major autonomia de gestió, fer possible una major visibilització de les col·leccions i del Museu a la ciutat, promoure una més gran projecció internacional del museu, millorar la interlocució del museu amb la família, les empreses i la xarxa de museus Picasso d´arreu.

L´alcalde Trias ha emplaçat el nou director a treballar per consolidar l´ampliació i la projecció del Museu, acostar la col·lecció i el Museu a tots els barcelonins, a cooperar amb tots els museus i agents culturals de la ciutat per enfortir Barcelona com a capital cultural i posar en marxa la nova Fundació, com a instrument per a millorar l´eficiència i la gestió del museu.

?Tenim totes les eines i els instruments per a posar en valor la gran col·lecció de la qual disposa aquesta ciutat?, ha dit Trias que s´ha mostrat convençut que Laniado-Romero ?farà una feina excel·lent? i ha afegit ?el Museu enceta una nota etapa, que tots encarem amb molta il·lusió?. Finalment ha afirmat que el nou director compta amb tot el suport i la col·laboració de l´Ajuntament de Barcelona per desenvolupar el seu projecte cultural.

Bernardo Laniado- Romero, en la seva primera intervenció com a director, ha destacat la feina feta pels seus antecessors en el càrrec, Maria Teresa Ocaña, de qui ha dit que va ?posicionar el Museu com baluard del coneixement picassià internacionalment?, i de Pepe Serra que va ?connectar la ciutat i el Museu ?. Finalment ha afirmat que afronta amb gran satisfacció la nova etapa i ha agraït la confiança dipositada en ell.

15 candidatures presentades per a dirigir el Museu

Una comissió d´experts, un cop analitzades i valorades les 15 candidatures presentades per dirigir el Museu Picasso de Barcelona, va proposar el nomenament de Bernardo Laniado-Romero (Guayaquil, Equador, 1964). La comissió d´experts va estar formada pel crític i historiador de l´art i membre del Consell de Cultura de Barcelona Daniel Giralt-Miracle; l´exdirector de la Tate Modern de Londres i comissari Vicent Todolí; l´historiadora de l´art Marilyn McCully; la directora adjunta del Centre Pompidou de París Brigitte Léal; la directora de la Fundació Miró Rosa Maria Malet; el director de Patrimoni, Museus i Arxius de l´Institut de Cultura de Barcelona, Josep Lluís Alay; i el director de Promoció dels Sectors Culturals de l´Institut de Cultura de Barcelona, Llucià Homs, aquest últim per delegació de la gerent de l´ICUB, Marta Clari.





Paraules clau