Sònia Recasens: “Hem de fer de Barcelona un entorn business friendly on sigui fàcil emprendre i fer negocis” : Servei de Premsa

Sònia Recasens: “Hem de fer de Barcelona un entorn business friendly on sigui fàcil emprendre i fer negocis”

08/03/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest matí ha tingut lloc el lliurament de diplomes a les 39 dones empresàries que han participat a la segona edició del programa Learning to Growth promogut per Barcelona Activa en col·laboració amb el Centre d´Iniciativa Emprenedora de l´IESE.

L´acte ha comptat amb la participació de la tinenta d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació de l´Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, i el Vocal del Consell per a la Investigació de l´IESE, Fernando Peñalva. Així mateix, també hi ha assistit el Sotsdirector General per a l´Empreneduria i la Promoció Professional de les Dones del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat, Luis Simó.

?Hem de fer de Barcelona un entorn business friendly on sigui fàcil emprendre, on sigui fàcil fer negocis i, en definitiva, on sigui fàcil generar ocupació?, ha destacat la segona tinenta d´alcalde durant la trobada amb dones empresàries.

La segona tinenta d´alcalde ha defensat que ?en un dia com avui, el Dia Internacional de la Dona, s´ha de fer un front comú perquè no potser que la dona catalana cobri un 23,9% menys que els homes. La societat necessita talent femení i aquest talent, que representa un 50% dels recursos de la nostra societat, no es pot obviar perquè és imprescindible?.

?S´ha de repensar el programa de les empreses que aposten per la RSC i veure com des de l´Administració Pública es pot incentivar i promoure aquesta responsabilitat social cap a les empreses?, ha assenyalat la segona tinent d´Alcalde, aprofitant la trobada amb dones empresàries.

Learning to Grow

L´objectiu del programa és acompanyar i assessorar les empresàries en el procés de desenvolupament, creixement o internacionalització dels seus projectes empresarials. Learning to Grow s´articula entorn a tres mòduls: estratègia, gestió i finançament.

?La nostra prioritat com a govern municipal és tendir una mà al conjunt d´empreses de la ciutat perquè continuïn creant riquesa i generant oportunitats. Perquè, ara més que mai, és fonamental per a la nostra economia comptar amb un teixit empresarial amb ambició per créixer i consolidar-se amb una clara vocació global.? ha assenyalat la segona tinenta d´alcalde, Sònia Recasens.

Pel que fa al perfil de les 39 dones empresàries que han participat en aquesta segona edició, més de la meitat (51%) tenen entre 30 i 40 anys, la pràctica totalitat (95%) han cursat estudis universitaris, i el 95% són d´origen espanyol.

En relació a les companyies que promouen, el 28% centren la seva activitat en el sector dels serveis a les empreses, mentre que dels projectes participants a l´anterior edició el 44% pertanyien a aquest àmbit. El segon sector amb més pes és el comerç i distribució que representa un 15%, seguit de la producció creativa (13%) i les TIC (13%).

La majoria de les empreses participants (21) tenen 5 o menys persones treballant. El 56% de les companyies tenen menys de 10 anys de vida, essent el grup més nombrós el d´empreses que fa entre 1 i 3 anys que van iniciar la seva activitat. Per últim, el volum de facturació del 21% d´aquets projectes és superior a 1,5 milions d´euros.

Participació femenina a Barcelona Activa

L´Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, impulsa múltiples iniciatives de suport a la dona emprenedora i a l´impuls del capital humà femení, tant a partir de programes transversals com mitjançant actuacions a mida adaptades a les necessitats i reptes específics del col·lectiu femení.

En aquest sentit, ?cal destacar l´important avenç realitzat en aquests àmbits, si bé és cert que les proporcions de dones empresàries (31%), directives i en consells d´administració d´empreses (8%) encara queden lluny de les mitjanes europees i del que representen les dones a la nostra societat?, ha explicat la segona tinenta d´alcalde. Per aquest motiu, ?cal promoure accions de suport a les dones en el procés de consolidació i creixement empresarial, com és el programa Learning to grow.?, ha destacat Sònia Recasens.

La participació en els programes de creació d´empreses de Barcelona Activa és pràcticament paritària entre homes i dones. En canvi, a l´hora de consolidar i fer créixer el projecte empresarial la participació femenina és inferior. En aquest sentit, als entorns d´incubació municipals la presència de dones és reduïda: en el cas de la Incubadora de Glòries, un 17% dels promotors són dones, mentre que al Parc Tecnològic Barcelona Nord la presència femenina és menor (prop del 9%).





Paraules clau