Sarrià-Sant Gervasi cedeix un terreny a la Fundació Casateva per construir un centre d´acolliment pediàtric : Servei de Premsa

Sarrià-Sant Gervasi cedeix un terreny a la Fundació Casateva per construir un centre d´acolliment pediàtric

09/03/2012



Temps estimat de lectura: 1 minut

El districte de Sarrià-Sant Gervasi ha cedit en dret de superfície el terreny situat al carrer Quatre Camins número 12 a la Fundació Casateva, perquè hi construeixi un centre per oferir allotjament a nens en tractament hospitalari, i els seus familiars. L´acord de cessió preveu que la parcel·la, propietat del districte i que ocupa uns 200 m2, es destinarà a l´aixecament d´un edifici per allotjar nens i adolescents, juntament amb les seves famílies, que hagin de rebre tractament lluny de les seves llars. El centre comptarà amb 60 habitacions i generarà 16 llocs de treball vinculats al seu funcionament diari.

La inversió prevista per la Fundació Casateva en aquest projecte és de 6 milions d´euros. Des de l´Ajuntament ja s´ha realitzat l´acte de signatura de l´escriptura en favor de la Fundació Casateva, i s´espera poder rebre en els pròxims mesos el projecte per construir-hi l´hospital de convalescència.

La Fundació Privada Casateva està formada pels hospitals Sant Joan de Déu, Vall d´Hebron, Sant Pau i l´Hospital del Mar, a més d´altres entitats sense ànim de lucre. Cada any els 4 hospitals reben més de 4.000 nens de fora de Barcelona, entre els quals aproximadament un miler són de fora de Catalunya, i no totes les famílies tenen recursos per a permetre´s una estada de diversos dies en un hotel. A més, Casateva vol servir com a alternativa d´allotjament als nens que tot i estar malalts o en tractament puguin estar sota règim ambulatori.

El temps màxim per a què l´equipament estigui construït és de 5 anys i el termini del pacte de cessió dels terrenys finalitzarà en 55 anys.





Paraules clau