L´alcalde Trias destaca la trajectòria d´Enrique Tierno Galván, gran alcalde de Madrid, referent de la transició i lluitador incansable per la llibertat i la democràcia : Servei de Premsa

L´alcalde Trias destaca la trajectòria d´Enrique Tierno Galván, gran alcalde de Madrid, referent de la transició i lluitador incansable per la llibertat i la democràcia

13/03/2012

L´alcalde Xavier Trias ha presidit aquesta tarda a l´Ajuntament de Barcelona la signatura del conveni de col·laboració per a la donació de l´arxiu personal d´Enrique Tierno Galván a la Biblioteca Pública Arús, compartint la propietat amb la Gran Lògia Simbòlica Espanyola. A l´acte hi eren presents Enrique Tierno Pérez-Relaño, fill d´Enrique Tierno Galván, Jordi Farrerons, sereníssim gran mestre de la Gran Lògia Simbòlica Espanyola i Pasqual Maragall, entre d´altres.

L´alcalde ha destacat que disposar de l´arxiu personal d´Enrique Tierno Galván a Barcelona ?ens permetrà conèixer la trajectòria de qui fou un gran alcalde de Madrid, un dels màxims referents de la transició i un lluitador i incansable per la llibertat i per la recuperació de la democràcia?. Enrique Tierno Galván va ser alcalde de Madrid entre 1979 i 1986.

Per a Trias aquesta donació suposa un fet molt important per a la ciutat i pels fons de la Biblioteca Pública Arús, una biblioteca històrica de la ciutat, amb un fons especialitzat en humanisme i pensament social dels segles XIX i XX de referència internacional, i que compartirà la propietat d´aquest llegat amb la Gran Lògia Simbòlica Espanyola.

?Aquesta donació?, ha afegit Trias, ?permetrà conèixer més la figura de Tierno Galván i les aportacions que va fer a la nostra societat? com a polític i alcalde de Madrid, catedràtic de dret polític, escriptor i assagista. Trias ha destacat que Tierno Galván ?volia la llibertat i el respecte cap als pobles? i que era una persona que ?essent molt de la seva terra, també volia les altres?.

Finalment Trias, com alcalde de Barcelona i president del Patronat de la Biblioteca Pública Arús, ha volgut expressar el ?més sincer agraïment a Enrique Tierno i Jordi Farrerons per permetre que el llegat de Tierno Galván pugui ser dipositat a Barcelona?.Compartiu aquest contingut