La Guàrdia Urbana realitza una campanya en diferents establiments alimentaris de la ciutat per assegurar el compliment de la normativa : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana realitza una campanya en diferents establiments alimentaris de la ciutat per assegurar el compliment de la normativa

15/03/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La Guàrdia Urbana de Barcelona amb col·laboració amb l´Agència de Salut Pública ha dut a terme un dispositiu de control sobre diferents establiments alimentaris de la ciutat, amb l´objectiu de garantir el bon estat dels productes que es venen en aquests comerços i evitar infraccions administratives.

De forma puntual s´havien detectat en alguns establiments alimentaris la presència d´aliments caducats o sense registre sanitari a la venda. Aquesta situació comporta una infracció administrativa que, en casos de risc per les persones, pot suposar la comissió d´una infracció penal. Per aquest motiu Guàrdia Urbana i l´Agència de Salut Pública han establert un operatiu conjunt pel control del compliment de la normativa vigent en aquesta matèria.

L´operació, batejada amb el nom d´?Operació Rebost?, es va dur a terme la setmana passada. Durant aquest període, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha realitzat un total de 57 intervencions d´inspecció en establiments de pública concurrència dels deu districtes de la ciutat. Els agents han actuat sobre aquells establiments on ja s´havien detectat possibles infraccions administratives prèvies per part de les Unitats Territorials.

En el marc d´aquest dispositiu s´han detectat un total de 241 infraccions contemplades a l´Ordenança d´establiments i centres de comerç alimentari. Els tres conceptes que més s´han donat han estat:

 Venda d´aliments no aptes per al consum
 L´activitat desenvolupada no s´ajustava a la classificació de l´establiment i a la llicència atorgada
 No senyalitzar en lloc perfectament visible la prohibició de vendre i subministrar begudes alcohòliques a menors de 18 anys

En base a aquestes infraccions, la Guàrdia Urbana ha decomissat i destruït un total de 735 kg d´aliments i productes que podrien estar en mal estat i ha identificat a un total de 72 persones. Habitualment el mal estat consisteix en situacions de caducitat, envasat inadequat, mal estat de conservació o no respectar la cadena del fred o l´estat de congelació necessari. S´han intervingut aliments de diferents tipologies com: iogurts i d´altres làctics: llet i formatges, pastes, arrossos, pa precongelat, carns i peixos mal envasats i congelats, llegums congelades, plats precuinats, fruits secs i snacks, sucs i altres productes de pastisseria.

La policia barcelonina ha aixecat actes d´inspecció i denúncia per totes les infraccions detectades en aquests establiments de concurrència pública i les ha tramitat a l´ Institut de Seguretat Alimentària (ISAL), de l´Agència de Salut Pública de Barcelona. Tots els aliments en mal estat han estat traslladats a punts verds per a la seva destrucció. Les sancions per incomplir la normativa de seguretat alimentària poden oscil·lar entre els 600 i els 600.000 euros en funció de si la infracció és lleu, greu o molt greu.

Fins ara la Guàrdia Urbana havia realitzat operacions puntuals en diferents establiments de Barcelona però és la primera vegada que es fa una campanya d´aquestes característiques a nivell de ciutat. El cos de policia barceloní repetirà aquestes actuacions de manera periòdica per tal de garantir el compliment de les normatives vigents.

Podeu consultar el vídeo i les imatges de les operacions realitzades fent clic als següents enllaços:

Vídeo:

http://blip.tv/file/get/Ajuntamentdebarcelona-ImatgesGurdiaUrbanaOperaciRebost265.mov

Fotografies:

http://www.ajbcnpremsa.info/download/rebost_1.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/rebost_2.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/rebost_10.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/rebost_11.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/rebost_12.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/Foto05.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/Foto06.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/Foto07.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/Foto08.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/Foto09.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/Foto12.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/Foto13.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/Foto15.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/Foto26.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/Foto27.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/Foto32.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/Foto33.jpg





Paraules clau