Trias afirma que la FP és una de les eines més efectives per lluitar contra l´atur juvenil, el fracàs escolar i per incentivar la reactivació econòmica : Servei de Premsa

Trias afirma que la FP és una de les eines més efectives per lluitar contra l´atur juvenil, el fracàs escolar i per incentivar la reactivació econòmica

15/03/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde Xavier Trias ha assistit aquest matí a la presentació de l´Anuari 2011: Mercat de Treball i Formació Professional a Barcelona, que publica la Fundació BCN Formació Professional. L´anuari és un compendi exhaustiu d´indicadors i informació sobre l´FP a la ciutat de Barcelona i del nivell instructiu dels seus ciutadans. L´acte, que s´ha celebrat al CaixaForum, ha comptat amb la presència del president de la Fundació BCN Formació Professional, Ramon Paredes; vicepresident del Consorci d´Educació de Barcelona i regidor d´Educació i Universitats, Gerard Ardanuy; i d´Àngel Tarriño, investigador de l´Observatori de la Fundació BCN Formació Professional.

L´alcalde ha afirmat que, amb les dades i conclusions que es desprenen de l´anuari, ?la Formació Professional és una de les eines més efectives que té Barcelona per lluitar contra l´atur juvenil, el fracàs escolar i per incentivar la reactivació econòmica? i ha afegit que ?la ciutat de Barcelona és una bona escola de FP. Barcelona és la capital de la FP?.

A Barcelona la FP està avalada per una llarga trajectòria que té orígens molt diversos: les escoles gremials, les escoles d´arts i oficis, les escoles industrials o les escoles d´aprenents de l´antiga Macosa, la Maquinista o la mateixa SEAT. El darrer curs hi va haver un augment sense precedents del 12% d´alumnat d´FP (30.000 alumnes en total) i el 83% dels quals van estudiar en centres sostinguts amb fons públics.

A parer de l´alcalde la falta de qualificació i d´especialització és ?el camp de cultiu de l´atur? i la FP és una ?bona palanca per formar-se? en professions que estan alineades amb les activitats econòmiques que tenen major dinamisme a Barcelona i que són exponent de l´aposta que la ciutat fa per les noves tecnologies i l´economia del coneixement.

?Tenim una FP moderna, atractiva, tecnificada i tecnològica, que ens permet atendre les noves necessitats de les empreses? i per aquest motiu, Trias ha demanat la implicació i el compromís de les empreses amb la Formació Professional, ?les empreses han donar oportunitats de treball als estudiants per posar en valor els seus coneixements?. També ha volgut agrair la feina que realitzen els directors dels centres de FP, ?perquè ells són el moll de l´ós? d´aquesta formació.

L´alcalde Trias, ja per acabar, ha expressat el seu ferm compromís i la voluntat de l´Ajuntament de Barcelona ?perquè la FP, més que mai, segueixi sent una oportunitat de futur a la nostra ciutat? i ha destacat la importància d´aquest anuari que ?ens permet conèixer bé quina és la realitat de la situació en què estem i albirar quin és el futur?.





Paraules clau