L´Ajuntament de Barcelona ofereix activitats a infants i joves amb discapacitat per afavorir la conciliació familiar : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona ofereix activitats a infants i joves amb discapacitat per afavorir la conciliació familiar

23/03/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Programa Temps i Qualitat de Vida i l´Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l´Ajuntament de Barcelona ha iniciat un servei dirigit a les famílies que tenen a càrrec fills i filles de 4 a 18 anys amb discapacitat física, psíquica o sensorial, que permetrà oferir als infants diferents activitats durant unes hores, els dissabtes al matí, perquè els pares i mares puguin gaudir de temps personal.

L´objectiu és fomentar la conciliació de la vida laboral, familiar i personal d´aquells pares i mares que tenen al seu càrrec una criatura amb discapacitat, alhora que s´ofereix un temps lúdic i de lleure de qualitat al seus fills, que compartiran amb d´altres nens i nenes. El servei, que es realitza en diferents equipaments públics de Barcelona, ofereix també la possibilitat d´incloure-hi els germans o germanes quan la família ho consideri necessari.

La regidora Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni, ha explicat que l´objectiu principal d´aquesta mesura és ?promoure la conciliació familiar, oferint temps personal a aquelles persones que tenen algú al seu càrrec, en aquest cas infants amb discapacitat. Aquesta estona que tenen per a ells mateixos ajuda a prevenir situacions d´estrès provocades per l´atenció de la persona dependent?. Rognoni també ha explicat que la implementació d´aquesta iniciativa compta amb un pressupost inicial de 54.506 euros.

L´activitat, dirigida per monitors especialitzats, porta el nom de ?Temps de barri, temps per tu?, i s´està duent a terme en quatre grups, dos al districte de Sant Martí i dos més a Nou Barris. Es realitza durant els dissabtes al matí ?de 10 h a 13h–, de forma quinzenal. Està previst que al maig l´activitat també pugui oferir-se als districte d´Horta-Guinardó, i que a l´octubre pugui fer-se també a Les Corts i a Sarrià-Sant Gervasi.

El projecte s´ha fet conjuntament entre el Programa de Temps i Qualitat de Vida i l´Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, amb la participació i complicitat de les entitats del territori especialitzades en l´atenció a persones amb discapacitat i del Consorci de Biblioteques de Barcelona.

A l´octubre de 2011 va iniciar-se, al districte de Sant Martí, una prova pilot a una escola d´educació especial del districte, de la qual se n´ha fet una valoració molt positiva. Segons la regidora de Família, Infància ?aquesta primera experiència ens ha fet valorar la possibilitat d´estendre-la a d´altres indrets de la ciutat, perquè les famílies d´infants amb discapacitat puguin gaudir de més temps personal, que és molt important per a millorar la seva qualitat de vida i la de tots els seus fills i filles?.

Rognoni recorda que ?les famílies que tenen algun infant amb discapacitat a càrrec han de comptar amb més opcions de lleure per als seus fills i més serveis a la seva disposició, que els permetin disposar de moments per a altres fills, a ells mateixos o a l´ocupació que necessitin?.





Paraules clau