Informe de seguiment de la vaga general 18:00 hores : Servei de Premsa

Informe de seguiment de la vaga general 18:00 hores

29/03/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La convocatòria de vaga general d´avui 29 de març ha deixat diverses incidències a la ciutat de Barcelona.

Al llarg de la jornada, als carrers de Barcelona s´han registrat accions de diversos col·lectius de persones que han dut a terme crema de pneumàtics i contenidors. A banda, també hi ha hagut grups que han realitzat pintades, han trencat vidres, i han provocat danys en façanes, comerços i entitats bancàries de diferents barris de la ciutat.

Des de les 23:42 hores d´ahir Bombers de Barcelona ha fet un total de 93 intervencions per crema de contenidors, fustes i pneumàtics a la via pública. Des de l´inici de la jornada s´han cremat 104 contenidors d´escombraries.

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut a 6 persones per desordres públics, incendi, danys i atemptat als agents de l´autoritat. El cos de policia barceloní també ha realitzat 9 imputacions per pintades, danys i vandalisme sobre el mobiliari urbà.

Durant la jornada de vaga, el Servei d´Emergències Mèdiques ha fet un total de 22 assistències, entre les quals a un agent de la Guàrdia Urbana que ha patit una contusió lleu per l´impacte d´una pedra, en el moment que estava procedint a la detenció d´una persona. Una altra agent ha resultat lesionat al genoll, també en el moment que estava procedint a realitzar una detenció. El SEM també ha atès a 9 ciutadans, sis dels quals han estat traslladats en centres sanitaris.

Al llarg del dia, s´han produït afectacions viàries a molts punts de la xarxa bàsica i dels accessos a Barcelona que han provocat afectacions importants de trànsit. Hi ha hagut talls esporàdics a diferents punts de la B-10 (Ronda Litoral), la B-20 (Ronda de Dalt), a l´Avinguda Diagonal a l´alçada de la Zona Universitària i a l´alçada de la Plaça de les Glòries, a la Gran Via de les Corts Catalanes, a l´Avinguda Paral.lel, a la Plaça Espanya, a la Via Laietana, al Túnel de la Rovira, a l´Av. Meridiana, i a partir del migdia especialment a la zona centre amb talls de trànsit destacats al Districte de l´Eixample (àrea compresa entre el d/Balmes, el Passeig de Gràcia, el c/Aragó i l´Av.Diagonal).

Les afectacions viàries segueixen en aquest moment al centre de la ciutat a causa de les manifestacions o incidents que s´estan produïnt.





Paraules clau