Les destrosses en mobiliari i serveis urbans costen a la ciutat 565.000 euros : Servei de Premsa

Les destrosses en mobiliari i serveis urbans costen a la ciutat 565.000 euros

30/03/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona quantifica en 565.000 ? les destrosses en mobiliari i serveis urbans registrades ahir en el marc dels aldarulls que van tenir lloc durant la jornada de vaga general. El cost principal és l´atribuïble als 295 contenidors que es van calcinar, majoritàriament al districte de l´Eixample on se´n van cremar 192. Cada contenidor té un cost aproximat de mil euros.

Així mateix es van cremar i vandalitzar un total de 25 papereres de doble càrrega i es va malmetre paviment amb una superfície total de 675 m2 , que caldrà recanviar per nou paviment asfàltic amb un cost de 40.000 ?. També s´han produït desperfectes en diferents semàfors de la ciutat amb un cost total de 3.000? per les arques municipals.

Els equips de Medi Ambient i Serveis Urbans han treballat a fons per restablir la normalitat a la ciutat. A conseqüència dels aldarulls i desperfectes registrats, l´Ajuntament ha hagut de destinar 185.000 ? a serveis extraordinaris de neteja per restablir l´ordre a tots els carrers i places de la ciutat. En total aquesta nit han treballat 166 equips amb un total de 434 operaris.

A més, s´ha reforçat el servei de jardineria de la zona de l´Eixample (Plaça de Catalunya- Plaça d´Urquinaona- Gran Via), per tal de restablir la normalitat de les zones verdes al llarg d´aquest matí.

» Danys sobre el Bicing i l´Àrea Verda

Per altra banda, el servei del Bicing quantifica el cost dels actes de vandalisme d´ahir amb 27.000 euros.

El cost dels desperfectes produïts sobre l´Àrea Verda i l´Àrea Blava, ha estat de 10.000 euros, principalment pels actes de vandalisme que es van cometre sobre els parquímetres i la senyalització vertical. Els danys s´han concentrat majoritàriament al centre de la ciutat, i a barris com el Raval, Sants, Poble Sec i algun cas aïllat al Districte de Sarrià-Sant Gervasi i a Horta-Guinardó.

» Balanç de l´actuació policial

La Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) ha detingut finalment 24 persones per desordres públics, per provocar incendis i danys i per atemptar contra els agents de l´autoritat durant els incidents en la jornada d´ahir. A més, la Guàrdia Urbana també ha dut a terme fins a 10 imputacions més per pintades, danys i vandalisme sobre el mobiliari urbà. Per la seva banda, els Mossos d´Esquadra han fet 29 detencions.
El Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM) va fer un total de 80 assistències, una de les quals a un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que ha resultat ferit lleu en rebre l´impacte d´una pedra mentre procedia a la detenció d´una persona. Un altre agent de la Guàrdia Urbana també ha patit una lesió al genoll mentre procedia a la detenció d´una persona.
Els Bombers de Barcelona han realitzat un total de 205 actuacions en incidències relacionades amb els incidents que han succeït a l´entorn de les manifestacions convocades per la vaga general.





Paraules clau