Trias: ?Hereu és un enamorat de Barcelona, i la ciutat sempre comptarà amb ell? : Servei de Premsa

Trias: ?Hereu és un enamorat de Barcelona, i la ciutat sempre comptarà amb ell?

30/03/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Plenari del Consell Municipal L´alcalde de Barcelona ha fet avui un reconeixement a la feina desenvolupada per Jordi Hereu al servei de la ciutat i dels ciutadans. L´exalcalde ha deixat avui l´Ajuntament de Barcelona després de 14 anys en diverses responsabilitats al consistori.

L´alcalde, Xavier Trias, ha expressat el seu respecte per l´alcalde Jordi Hereu: ?el que fem avui no és un adéu, és un reconeixement a una persona que estima i s´esforça per la ciutat?. Trias ha recordat la trajectòria extensa d´Hereu al consistori, ?una trajectòria dedicada a millorar la nostra ciutat?, i s´ha referit a Hereu definint-lo com ?una persona enamorada de la nostra ciutat i que ha cregut en el seu potencial?.

Com ha recordat l´alcalde Trias al llarg de tots aquests anys s´han viscut moments intensos, amb debats profunds i enèrgics des de postures distants però ?quan t´estimes la teva ciutat i sents passió, les diferències no separen sinó que uneixen?. Trias ha destacat que Jordi Hereu sempre ha defensat les seves postures amb convicció però que més enllà de les diferències, en temes essencials per a la ciutat hi ha hagut acord perquè ?Barcelona té una política pròpia basada en el consens i el respecte?. L´alcalde ha volgut reconèixer la feina feta per Hereu, ?que no es va trobar situació fàcil però va governar des de l´esperit de servei i voluntat d´ajudar?. Finament, Trias s´ha mostrat convençut que Barcelona seguirà comptant amb Jordi Hereu i li ha demanat que Barcelona no deixi de ser mai la seva ciutat.

L´alcalde i els presidents de tots els grups municipals han lliurat a Jordi Hereu una rèplica de la vara d´alcalde.

Sessió de control a l´alcalde

En la sessió de control del Plenari del Consell Municipal, l´alcalde ha donat resposta als següents precs o preguntes formulats pels grups municipals.

Precs del PSC I UpB sobre el futur de la seu la Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT). L´alcalde, en resposta al grup de PSC, ha explicat que hi ha un avant projecte per unificar set organismes reguladors, entre ells la CMT, en un de sol de caire supervisor, la Comissió de Mercats i Competència, i de la possibilitat de que Barcelona n´acolli una subseu. Trias ha afegit que ha tingut diverses converses amb el govern estatal per tal que Barcelona conservi la seu de la CMT i que ?ha trobat una actitud receptiva?. Trias ha reclamat també a tots els partits que, a través dels seus grups parlamentaris a Madrid, hi ajudin. ?Hem d´influir per tal que la CMT no marxi, perquè seria un error. Els primers contactes no són negatius, però hem d´estar atents perquè sabem com comencen les coses però no sabem com acaben?. Xavier Trias, en la seva resposta a UpB, ha insistit en què cal buscar la col·laboració de tots els grups parlamentaris a Madrid per tal de que Barcelona no perdi aquest organisme. Com ha explicat Trias, l´avant projecte preveu que les possibles subseus tinguin personalitat pròpia important i això és el que s´haurà de discutir al Congrés . ?Hem de conservar els actius i el personal d´aquest l´organisme regulador del mercat de les telecomunicacions, aquesta és la nostra aposta, perdre-ho seria molt negatiu?.

Pregunta del PP sobre la projecció de la ciutat de Barcelona. L´alcalde ha dit que l´aposta de Barcelona és múltiple. Una Barcelona capital de Catalunya, capital de la catalanitat, capital de l´àrea metropolitana i capital també de cultura, de creativitat, de cultura, de formació, de turisme, de sostenibilitat, de logística, de comerç… L´alcalde ha enumerat diverses apostes per la projecció de la ciutat i ha situat també Barcelona com una capital social, saludable i de benestar. Xavier Trias ha demanat al PP que no busqui la picabaralla política malgrat que tots els grups poden marcar els seus accents, i ha dit que les ciutats ?es projecten des del que són, sense vergonya?. ?Som la capital de Catalunya i de la catalanitat, i això no va contra ningú?.

Pregunta d´ICV-EUiA sobre el Port Vell. L´alcalde ha defensat l´aposta, que ja venia d´abans, d´impulsar un clúster nàutic, que ajudarà a generar riquesa i llocs de treball. En aquest sentit, Xavier Trias ha dit que la remodelació de la Marina del Port Vell s´ha de fer amb la voluntat que la riquesa que generi repercuteixi positivament en el benestar de les persones. ?La teoria que fer un clúster nàutic és per rics és anar molt distret?, ha dit. L´alcalde ha defensat que apostarà per la creació de llocs de treball i ha afirmat que qualsevol remodelació es farà amb condicionants urbanístics, pensant en els barris i amb el districte.





Paraules clau