Reunió de l´alcalde amb el nou secretari general de la Unió pel Mediterrani, Fathallah Sijilmassi : Servei de Premsa

Reunió de l´alcalde amb el nou secretari general de la Unió pel Mediterrani, Fathallah Sijilmassi

13/04/2012



Temps estimat de lectura: 1 minut

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s´ha reunit aquest matí amb el nou secretari general de la Unió pel Mediterrani, Fathallah Sijilmassi que va ser nomenat el passat 10 de febrer. Durant la reunió, l´alcalde ha reafirmat el compromís de l´Ajuntament de Barcelona amb el Secretariat de la UPM i ha ofert el suport a l´abast de l´Ajuntament per a facilitar el seu funcionament i l´obtenció de resultats. La trobada entra dins una estratègia més global de donar passes concretes per a reafirmar la capitalitat mediterrània de Barcelona i donar-li concreció.

Tant l´alcalde com el nou secretari general han apostat per establir una interlocució clara i operativa entre el consistori i el secretariat de la UPM, tenir present la coordinació Ajuntament- Generalitat així com el rol que ha de jugar l´ Institut Europeu de la Mediterrània (IEMED).

Barcelona va ser escollida oficialment seu de la Secretaria General de la Unió pel Mediterrani el 4 de novembre de 2008. L´any 2009 es va signar un conveni entre la Generalitat, el Ministeri d´Afers Exteriors i l´Ajuntament de Barcelona per la posada en marxa del secretariat en el Palau de Pedralbes.

El passat 10 de febrer, Fathallah Sijilmassi va prendre possessió com a nou secretari general de la UpM, en substitució de Yussef Amrani, que va ser nomenat ministre adjunt d´Exteriors del Marroc. Fathallah Sijilmassi va néixer el 1966 a Rabat. Economista i postgraduat en Ciències polítiques. Diplomàtic de carrera, va ocupar càrrecs directius al Ministri d´Afers Exteriors i Cooperació. Va ser ambaixador davant la Unió Europea i ambaixador a França. Així mateix, va ser l´encarregat de negociar amb la Unió Europea el procés d´estatut avançat del Marroc.





Paraules clau