Barcelona reforça l´atenció a la infància amb tres nous Centres Oberts : Servei de Premsa

Barcelona reforça l´atenció a la infància amb tres nous Centres Oberts

17/04/2012



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports ha destinat més recursos i ha creat de nous per donar un servei més complert i específic a les persones. Així, el pressupost destinat a les polítiques socials ha passat de 116.680.836 euros l´any 2011 a 126.728.216 aquest any, el que suposa un augment del 8%. Aquest augment ha permès ampliar la cartera de serveis i crear o projectar-ne de nous en els casos necessaris.

Fent una comparativa respecte el primer trimestre de l´any 2011 i d´aquest any es pot observar els resultats d´aquesta inversió, per exemple, en l´Institut Municipal de Serveis Socials, amb un augment del 8 % del seu pressupost, i passant de 25.925 persones ateses de gener a març del 2011 a 30.043 el mateix període del 2012, i amb un total de 50.377 entrevistes realitzades. Una de les demandes més freqüents segueix sent l´ajut per assumir el cost de l´habitatge.

Un altre dels serveis que ha augmentat el seu pressupost és el Servei d´Atenció Domiciliària passant de 47 a 53 milions d´euros. Aquest increment ha permès incrementar les llars i persones ateses en el primer trimestre respecte el mateix període de l´any anterior arribant a 14.785 llars i 15.090 persones.

Pel que fa al servei de Teleassistència, l´increment del 41,66% del seu pressupost ha fet augmentar els usuaris fins arribar a més de 57.000 i ha fet disminuir el temps d´espera en els casos no urgents a tres setmanes (els casos urgents s´atenen de forma immediata).

Pel que fa a l´atenció dels menors, la xarxa de Centre Oberts amb conveni amb l´Ajuntament incorporarà tres nous centres durant aquest any passant de 15 centres conveniats l´any 2011 a 18 el 2012 i augmentant en més del 13,14% el finançament dels convenis. Una de les novetats en aquest àmbit és la creació d´un nou model de centre obert on es realitzarà una atenció integral que treballarà no només amb l´infant sinó amb tot el nucli familiar.
El nombre de menors atesos durant el primer trimestre de l´any ha augmentat en un 100 % respecte el mateix període de l´any anterior passant de 138 a 276 infants atesos.

Un nou equipament que es crearà serà el Centre d´Adolescents, un centre que serà referent per aquest col·lectiu i que donarà atenció no només als joves, sinó també a les seves famílies.
El Centre d´Allotjament Temporal Familiar també serà un equipament de nova creació. Aquest centre serà un espai per aquelles famílies que han perdut l´habitatge i un pas previ per trobar el recurs social més adient en relació a les característiques i evolució dels afectats.

Continuant en polítiques d´habitatge, aquest any es destinaran 2.500.000 euros anuals als Habitatges amb Serveis per a Gent Gran, tant per compensar el preu de lloguer com per garantir els serveis de suport necessaris en aquests equipaments.
El nombre de pisos adjudicats a la taula d´emergències, que atén essencialment casos de desnonaments, s´ha incrementat en un 45,2% passant de 31 pisos el primer trimestre de 2011 a 45 el primer trimestre del 2012. S´obriran nous Habitatges d´Inclusió per complementar el circuit d´atenció de persones en situació de vulnerabilitat ateses en els centres residencials. En aquests moments es tenen concertades 21 places més.

L´Àrea de Qualitat de Vida també ha proposat a les empreses adjudicatàries de serveis la no ampliació de l´increment de preus en els contractes corresponent a l´augment de l´IPC. Per les empreses suposa ajustar el seu benefici empresarial, però sense afectar en cap moment a la qualitat dels serveis prestats ni a les condicions laborals dels treballadors. Aquest ajust ha suposat un total de 1.500.000 euros, una quantitat destinada a poder atendre més usuaris per part dels diferents serveis i recursos de l´Ajuntament.





Paraules clau