L´alcalde aposta pel foment de la lectura com a eina essencial per encarar el futur amb esperança : Servei de Premsa

L´alcalde aposta pel foment de la lectura com a eina essencial per encarar el futur amb esperança

19/04/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona Xavier Trias ha presidit aquesta tarda el Pregó de la Lectura 2012 al Saló de Cent de l´Ajuntament de Barcelona. Durant l´acte, l´alcalde ha destacat el paper de la lectura en el moment actual ?si fomentem la lectura, estem fomentant també la formació de les persones. I la formació és essencial si volem encarar el futur amb esperança? i ha afegit que ?per a una ciutat com Barcelona, que es consolida dia a dia com a ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació, el foment de la lectura és cabdal?.

Per Trias, la cultura és ?un dels motors més potents de la nostra economia i un dels principals atractius que ens projecten arreu del món com a ciutat i com a país? i ha remarcat que ?a casa nostra, la cultura és el reflex de la personalitat d´un país que s´estima la seva llengua, la seva història i les seves tradicions?.

Enguany, el pregoner ha estat el cantautor de Xàtiva, Raimon, que ha participat en una conversa-col·loqui amb el periodista, Vicent Partal. L´alcalde ha lloat la figura del cantant valencià de qui ha dit que ?ha estat una veu i una persona molt important per a la nostra cultura i continua sent-ho, que mai ha deixat d´expressar el seu compromís amb la llengua des del País Valencià? i ha recordat que ?en Raimon sap molt bé de què parlem quan parlo d´amor a la nostra llengua, a la nostra cultura i al nostre país?.

Trias també ha aprofitat per fer una defensa del català, ?una llengua mil·lenària que segueix mantenint-se ben viva, malgrat que no podem deixar mai de reivindicar-la i defensar-la?. L´alcalde ha considerat la Diada de Sant Jordi com ?una magnífica ocasió per defensar el català i és un dia on comprovem a peu de carrer com n´està de viva la nostra llengua, amb el gran nombre de llibres en català que trobarem a les parades?.

Per finalitzar, ha fet una crida a la participació en la celebració de la Diada de Sant Jordi que ha descrit com ?una Diada que ens projecta arreu del món com a ciutat i com a país, i on demostrem el millor esperit cívic i cultural de Barcelona i de Catalunya?.
 
El Pregó de la Lectura és una activitat que Biblioteques de Barcelona organitza des de l´any 2003 i que versa sobre el valor de la lectura





Paraules clau