L´alcalde Trias afirma que cal fer front a la crisi econòmica a través de la força, l´empenta i la vitalitat dels municipis i de les ciutats : Servei de Premsa

L´alcalde Trias afirma que cal fer front a la crisi econòmica a través de la força, l´empenta i la vitalitat dels municipis i de les ciutats

19/04/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias ha visitat avui la ciutat de Lleida, que celebra el ?Dia del Municipi?, on ha afirmat que les ciutats han de fer front a la crisi econòmica a través de la força, l´empenta i la vitalitat dels municipis i de les ciutats. Xavier Trias ha visitat avui la ciutat de Lleida, s´ha reunit amb l´alcalde i la corporació municipal, on ha explicat que ?malgrat les peculiaritats de cada municipi, ens enfrontem a reptes comuns com a país?.

La jornada ha començat a la Paeria, on Trias ha estat rebut per Àngel Ros, alcalde de Lleida, i ha saludat la resta de la Corporació Municipal. Trias ha signat en el llibre d´honor, ha visitat diversos espais del Palau de la Paeria i s´ha reunit amb l´alcalde Ros i els portaveus dels tres grups municipals. En una breu intervenció, Xavier Trias ha agraït a l´Alcalde Ros i a tots els membres de la Corporació Municipal la seva invitació a visitar Lleida i per la seva benvinguda al Palau de la Paeria, ?una joia del patrimoni arquitectònic?. Com ha explicat l´alcalde ?trobades com aquestes serveixen per copsar la realitat i, sobretot, per constatar que, malgrat les peculiaritats de cada municipi, ens enfrontem a reptes comuns com a país?. Alguns d´aquests reptes, ha dit, són a causa de la greu crisi econòmica, que ha posat de manifest una situació molt greu sobretot per les seves conseqüències socials i locals.

Ambdues ciutats, ha explicat Trias, comparteixen desafiaments: com dèficits d´infraestructures vitals pel nostre país; dèficits estructurals que malmeten i posen en risc els serveis bàsics a les persones o dèficits en el finançament i, concretament, en el finançament local. Trias ha afegit que ?cal fer front a tots aquests desafiaments a través de les potencialitats del nostre país: la força, l´empenta i la vitalitat dels municipis i de les ciutats.

Xavier Trias ha afirmat que Barcelona, com a Capital de Catalunya, ?vol exercir un lideratge municipalista actiu i constructiu?. ?Un lideratge solidari amb el conjunt del país, des de la màxima complicitat amb la resta de pobles i ciutats de Catalunya?. L´alcalde Trias ha afegit que vol posar el valor de la ?marca? Barcelona al servei de tot el país en allò que convingui.

Trias ha apostat per sumar forces amb la resta de ciutats per avançar, perquè ?les ciutats som les que tenim el potencial necessari per posar-nos al davant i impulsar el creixement econòmic?. L´alcalde de Barcelona ha explicat que hi ha molts camps on aprofitar més i millor les sinèrgies. ?Sumant actius, posant en comú tot el nostre potencial i treballant plegats, és com anirem endavant?, ha finalitzat Trias .

En acabar la visita a la Paeria, les autoritats han fet un recorregut per diversos espais de la ciutat, com el Turó de la Seu Vella de Lleida i el Parc Científic i Agroalimentari de Lleida.





Paraules clau