El govern de Xavier Trias dedica el primer nom de carrer a l´enginyer i empresari Pere Duran i Farell : Servei de Premsa

El govern de Xavier Trias dedica el primer nom de carrer a l´enginyer i empresari Pere Duran i Farell

22/04/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´enginyer i empresari Pere Duran i Farell, nascut a Caldes de Montbui l´any 1921, i impulsor entre d´altres iniciatives la de portar el gas natural des del nord d´Àfrica a la ciutat de Barcelona, té un carrer des d´avui en un lloc carregat de simbologia: al barri de les Corts, a tocar de la Universitat Politècnica (UPC) i de la seu de la Unió per la Mediterrània. L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, acompanyat de membres de la família de l´empresari, i de nombroses autoritats, ha destapat avui la placa del carrer que la ciutat li ha volgut dedicar -atenent a una petició que va fer la universitat Politècnica-, que a la vegada és el primer nom que aquest govern posa a un carrer.

El tercer tinent d´alcalde i regidor del districte de les Corts, Antoni Vives, ha destacat la importància que té per al govern municipal que aquest hagi estat el primer nom que aquest govern posa a un carrer, ja que l´empresari va ser una d´aquelles persones ?que marquen el destí d´un poble?, ha dit Vives, que ha destacat la seva acció des del món civil.

L´alcalde, Xavier Trias, per la seva banda, ha recordat el gran humanisme d´aquesta figura, i com des de la societat civil, va esdevenir ambaixador de Catalunya i de Barcelona. Trias ha assegurat que Pere Duran i Farell va ser ?un emprenedor i un visionari guiat per la voluntat de servei públic? i ha remarcat que ?la seva tasca ?que va realitzar sobretot des del món de la ciència, la tecnologia i concretament l´especialitat energètica- va ser clau per establir ponts de diàleg entre les diferents cultures?, que d´altra banda ell defensava i respectava profundament. De fet, Pere Duran va apostar per portar a Barcelona el gas natural en un moment en el qual ningú pensava que pogués existir altra font energètica a banda del carbó, com ha explicat la néta de l´enginyer, Clara Bassols.

L´acte ha reunit en aquest nou carrer nombroses personalitats, entre elles l´expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall ?que durant la seva època d´alcalde de Barcelona va rebre gran ajuda de Pere Duran en el projecte per acollir les Olimpíades de 1992- o l´expresident del Parlament de Catalunya, Joan Rigol, que li ha dedicat la glossa tot afirmant que ?segurament en Pere Duran ens diria en aquests moments de crisi profunda que recuperem la saviesa, que ens porti al progrés i la sostenibilitat per viure amb dignitat?. També han assistit a l´acte el secretari general de la Unió per la Mediterrània, Fathallah Sijilmassi, el rector Magnífic de la UPC, Antoni Giró, entre altres.





Paraules clau