Patrulles mixtes de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d´Esquadra garantiran la seguretat i la convivència durant la diada de Sant Jordi : Servei de Premsa

Patrulles mixtes de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d´Esquadra garantiran la seguretat i la convivència durant la diada de Sant Jordi

23/04/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Amb motiu de la diada de Sant Jordi els Agents de Proximitat de la Guàrdia Urbana de Barcelona i dels Mossos d´Esquadra patrullaran conjuntament per tal de garantir la convivència i el civisme a l´espai públic i uns nivells òptims de seguretat en un dia de gran afluència ciutadana als carrers de Barcelona.

Durant la jornada funcionaran patrulles mixtes a tota Barcelona. Les patrulles estan formades per un agent de cada cos policial que duran a terme una actuació conjunta en diferents franges horàries de matí i tarda. Els agents faran una especial atenció als àmbits que acullen més parades de llibres i roses com les Rambles, Rambla Catalunya i Passeig de Gràcia, a banda del Casc Antic de Sarrià, Gran de Gràcia i Travessera de Gràcia, Rambla de Poblenou i els principals eixos comercials com Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu.

Els agents, conjuntament amb la resta d´efectius dels dos cossos policials, vetllaran perquè la jornada es desenvolupi sense incidents. La seva actuació s´encaminarà a dur a terme una acció preventiva, evitant possibles fets delictius com els furts, controlant comportaments que alterin la convivència, degradin l´espai públic o infringeixin les ordenances municipals alhora que estaran atents per atendre qualsevol petició d´assistència ciutadana. A primera hora del matí han realitzat una revisió de la correcta col·locació de les parades de llibres i roses.

El patrullatge mixt es va iniciar per primera vegada el mes de desembre del 2010, coincidint amb l´operació Nadal, i va suposar el desplegament d´agents dels dos cossos policials a les principals zones comercials de la ciutat. Des de llavors aquesta fórmula de patrullatge s´ha repetit durant diferents moments del 2011i ara d´aquest 2012, consolidant el treball conjunt entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra.





Paraules clau