Barcelona posa en marxa l´elaboració del Pla Director de Cooperació : Servei de Premsa

Barcelona posa en marxa l´elaboració del Pla Director de Cooperació

25/04/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Consell Municipal de Cooperació Internacional per al Desenvolupament ha donat llum verd a l´elaboració del nou Pla Director, el document de referència que servirà per definir les accions que desenvoluparà la capital catalana en l´àmbit de la cooperació en els propers anys. El regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, va presidir ahir el Consell de Cooperació, on va manifestar el compromís de mantenir l´aposta municipal per la cooperació internacional. En aquest sentit, Jordi Martí va expressar la necessitat que el nou Pla Director sigui un full de ruta acordat amb les entitats i amb tots els actors que participen en l´àmbit de la cooperació i, per aquest motiu, s´obrirà un procés de participació que ha de culminar abans de final d´any. ?És un moment de nous reptes. També en el camp de la cooperació hi ha la necessitat d´incorporar la innovació, de buscar noves vies de finançament i d´explorar noves fórmules. Se´ns demana més eficàcia, més eficiència i més priorització?, segons el regidor de Presidència. Jordi Martí ha reiterat que Barcelona ?vol reforçar el seu paper de ciutat solidària, cap endins i cap enfora?.

En els darrers mesos s´ha completat la nova organització de l´àrea municipal, amb la unificació de l´àrea de Relacions Internacionals de l´Ajuntament amb l´àrea de Cooperació al Desenvolupament, sota la direcció de Joaquim Llimona. La coordinació dels dos àmbits permetrà que es reforcin recíprocament i que la Cooperació al Desenvolupament tingui un suport institucional sòlid, amb un nou escenari que afavoreix el treball coordinat amb tots els actors internacionals.

Barcelona vol ser un referent per a la cooperació descentralitzada a nivell mundial. A més de fixar les bases per a l´elaboració del nou Pla Director, en la reunió d´ahir també es va fer un repàs de la feina feta i de la que s´ha de seguir desenvolupant al llarg d´aquest any. L´Ajuntament de Barcelona, en l´àmbit de la cooperació directe (ciutat amb ciutat) ha expressat el compromís de seguir els projectes que té en marxa i identificar noves necessitats, especialment a l´àrea Mediterrània.

Una acció conjunta, una oportunitat compartida

El Consell Municipal de Cooperació Internacional és un òrgan consultiu i de participació que té l´objectiu d´impulsar i promoure les accions de cooperació internacional al desenvolupament, l´ajut humanitari, i la promoció dels drets humans i la pau. És, doncs, el principal lloc de debat amb els actors que participen en la cooperació internacional. És des d´aquest Consell on es dibuixarà conjuntament amb les entitats, i també amb la resta d´actors que participen en les polítiques de cooperació de la ciutat, on es definirà, d´una forma compartida, el nou Pla Director, que ha d´esdevenir també una oportunitat per situar la capital catalana com un referent internacional.

En la reunió celebrada ahir va ser escollit Francesc Mateu, president de la Federació Catalana d´ONG per al Desenvolupament, com a nou vicepresident del Consell Municipal de Cooperació Internacional.





Paraules clau