La Font Màgica comença el seu horari d´estiu : Servei de Premsa

La Font Màgica comença el seu horari d´estiu

27/04/2012



Temps estimat de lectura: 1 minut

La Font Màgica de Montjuic iniciarà a partir d´aquest 1 de maig els horaris de primavera ? estiu 2012. Fins al 30 de setembre, s´amplia la franja horària d´espectacles per poder gaudir dels espectacles musicals i lluminosos d´aquesta atracció de la ciutat de dijous a divendres, de 21:00 a 23:30 hores.

La Font Màgica de Montjuïc i el conjunt de fonts ornamentals de l´avinguda Maria Cristina són una obra hidrològica de Carlos Buigas construïda al 1929 durant l´Exposició Universal. A principis de 2012, s´han incorporat millores per renovar peces originals del 1929, sense valor històric, i reforçar la solidesa del sistema ornamental de la font més famosa de la ciutat, que enguany compleix 83 anys en funcionament i que anualment rep uns 2´5 milions de visitants.

També serà el primer estiu complet amb el nou simulador virtual de coreografies i espectacles musicals, que es va estrenar al setembre de 2011. GESFOMA és un programa que simula en 3D nous espectacles en tres minuts, coordinant els moviments dels tolls d´aigua, intensitat, velocitat, etc. per donar més visualitat als espectacles i sobretot per digitalitzar el que fins ara era un procés manual, on s´havien de fer proves en real. A partir de l´anàlisi semàntica de la música i la proposta de la combinatòria dels brolladors i moviments més adients en un programa informàtic, es pot prescindir d´engegar la font a l´hora de realitzar les proves de coreografia amb la música, el que permet estalviar aigua i energia a l´hora de preparar els espectacles de la ciutat.





Paraules clau