La Guàrdia Urbana de Barcelona denúncia a 6 conductors per circular a més de 120 km/hora per l´interior de la ciutat : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana de Barcelona denúncia a 6 conductors per circular a més de 120 km/hora per l´interior de la ciutat

02/05/2012



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana tenen com un dels seus objectius prioritaris la disminució de l´accidentalitat a la ciutat de Barcelona. Dins les mesures que el Govern municipal duu a terme per reduir el nombre de sinistres a la capital catalana, del 16 al 27 d´abril la Guàrdia Urbana ha realitzat una campanya específica dirigida a disminuir les infraccions relacionades amb un factor que intervé en molts dels accidents de trànsit com és l´excés de velocitat.

Per aquest motiu, durant aquests dies la Guàrdia Urbana ha incrementat els controls de velocitat dels vehicles a la ciutat mitjançant els radars mòbils amb l´objectiu de conscienciar als conductors dels risc de circular a una velocitat superior a la permesa i fer pedagogia sobre la importància d´incrementar la seguretat viària a dins de les ciutats.

Durant aquest període els agents de la Guàrdia Urbana han posat un total de 1.767 sancions a conductors que circulaven per sobre del límit màxim de velocitat permesa a dins de la ciutat.

 149 persones han estat denunciades per conduir a una velocitat d´entre 30 i 59 km/hora (denúncies efectuades en carrers delimitats com a Zona 30)
 1.474 persones han estat denunciades per conduir a una velocitat d´entre 60 i 89 km/hora
 138 persones han estat denunciades per conduir a una velocitat d´entre 90 i 120 km/hora
 6 persones han estat denunciades per conduir a una velocitat d´entre 120 i 149 km/hora

El 2011 l´excés de velocitat va ser la segona causa indirecta de col·lisions, després de conduir superant els índexs permesos d´alcoholèmia. Les causes indirectes o mediates són aquelles que ajuden a que es materialitzi l´accident però no en són la causa principal. Els diferents estudis demostren que quan les col·lisions es produeixen a una major velocitat els lesionats són també de major gravetat. En aquests darrers mesos, i a conseqüència de la reducció del nombre de vehicles que circulen per la ciutat de Barcelona, la Guàrdia Urbana ha detectat una major fluïdesa del trànsit i alhora un increment de la velocitat a dins dels carrers de la capital catalana.





Paraules clau